Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Έξω από τη χώρα οι ιμπεριαλιστές φονιάδες!

Στις 1 και 2 Δεκέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα η ετήσια διάσκεψη του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) με τη συμμετοχή 56 υπουργών Εξωτερικών, καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει την προεδρία για το 2009. Ενδιάμεσος σταθμός πριν τη συνδιάσκεψη αποτέλεσε η λεγό­μενη «Διαδικασία της Κέρκυ­ρας», μία άτυπη σύνοδος του οργανισμού αυτού που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

O ΟΑΣΕ κινείται ανοιχτά ως ένα από τα πολλά οχήματα προώθησης των συμφερόντων του ιμπεριαλιστικού-καπιτα­λιστικού συστήματος, για την επέκταση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής σε κάθε γωνιά τον πλανήτη.

· Ήταν και είναι στο πλευρό της CIA για να εξασφαλιστεί η το δυνατό πιο επιτυχημένη διεξαγωγή των «ροζ» επαναστάσεων.

· Είναι ένα όχημα παρέμβα­σης των δυτικών ιμπεριαλι­στών, και ιδιαίτερα των Αμερικανών, στις χώρες και περιοχές που στο παρελθόν ήταν στην επικράτεια ή την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης. Γνωστές είναι οι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του ΟΑΣΕ και της Ρωσίας την περίοδο της κρίσης στον Καύ­κασο, που στην πραγματικότητα φωτογράφιζαν τις αντι­θέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας για τον έλεγχο της περιοχής.

· Η Κοινο­βουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ υιοθέτησε ψήφισμα για την καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως «Ημέρας μνήμης των θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού» που παραχαράσσει ωμά την Ιστορία, επιβε­βαιώνει την αντικομμουνιστική υστερία των αστών, νομι­μοποιεί τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική πολιτική των πολέμων και της εξαθλίω­σης.

· Οι κατά καιρούς εκθέσεις αυτού του αντιδραστικού οργανισμού έχουν «αθωώσει» τον ιμπεριαλιστικό κόσμο για τα πολλαπλά του εγκλήματα στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Και βαφτίζουν τρομοκράτες τούς Παλαιστίνι­ους που παλεύουν για λεύτερη πατρίδα.

Η διεξαγωγή της διάσκε­ψης του ΟΑΣΕ στη χώρα μας είναι μια σοβαρή πρόκληση στα δημοκρατικά, αντιπολεμι­κά, αντιιμπεριαλιστικά αισθή­ματα του λαού μας και όλων των λαών της πολύπαθης ευρύτερης περιοχής.

Και μάλιστα, σε μια περίοδο που ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απαιτούν την ακόμη μεγαλύτερη ευθυγράμμιση της χώρας μας στα φονικά σχέδιά τους για τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, και που η διαβόητη «αντιπυραυλική ασπίδα» μεταφέρεται σε πλοία στη Μεσόγειο με την ενεργότερη συμμετοχή της νατοϊκής βάσης στη Σούδα!

Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου περί «ενεργότερης συμμετοχής του ΟΑΣΕ στις προκλήσεις του 21ου αιώνα» καθώς αποδεικνύουν ότι η νεόκοπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βαθύνει ακόμη περισσότερο το πλαίσιο της πολιτικοστρατιωτικής εξάρτησης της χώρας από τους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές, βάζοντας το λαό και τη νεολαία σε ακόμη πιο επικίνδυνες περιπέτειες.

Γι’ αυτό και αποτελεί πρώτιστη ανάγκη η μαζική έκφραση του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος, ο ευρύτερος δυνατός συντονισμός δυνάμεων ενάντια στα νέα δολοφονικά σχέδια των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

· ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ!

· ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ!

· ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: