Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ αιτίες και μύθοι

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα, που προκάλεσε διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο το κόσμο και στη χώρα μας, μια συζήτηση για την Παλαιστίνη με αφορμή την έκδοση του βιβλίου "ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ αιτίες και μύθοι" του Νασίμ Αλάτρα αποκτά άλλο νόημα από μια απλή παρουσίαση βιβλίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα γίνει στο νέο χώρο του βιβλιοπωλείου Εκτός των Τειχών (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια) παρουσίαση του βιβλίου Παλαιστίνη, αιτίες και μύθοι (εκδόσεις ΚΨΜ, 2009) με τη συμμετοχή του συγγραφέα Νασίμ Αλάτρας. Με αφορμή το θέμα του βιβλίου θα γίνει συζήτηση, εκτός από την ιστορική διαδρομή του Παλαιστινιακού, και για τη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην περιοχή.

Ο Νασίμ Αλάτρας είναι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, αρθρογραφώντας για θέματα που άπτονται των πολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και τον ευρύτερο αραβικό κόσμο, για ελληνικά και αραβικά ΜΜΕ. Έχει επίσης μεταφράσει στα ελληνικά κείμενα της παλαιστινιακής λογοτεχνίας. Η ενεργή του συμμετοχή στις δραστηριότητες της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα και η παρακολούθηση των ελληνικών πολιτικών δρώμενων, του επιτρέπει να παρουσιάσει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία μέσα από τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Στο βιβλίο του προσπαθεί να αντικρούσει τους μύθους της κυρίαρχης προπαγάνδας για το λεγόμενο κράτος του Ισραήλ και την παραμορφωτική εικόνα για το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: