Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του K.K.E για τους μισθούς και την οικονομική πολιτική


Είναι απάτη ότι η κυβέρνηση παγώνει τους μισθούς μόνο κάποιων υψηλόμισθων, πρώτον γιατί δεν είναι υψηλόμισθοι οι εργαζόμενοι που μεικτά αμείβονται με 2000€ και δεύτερον γιατί αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η πραγματική μείωση όλων των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και των συντάξεων. Από τη μια θέλουν να παγώσουν σχεδόν όλους των μισθούς, ακόμα και να τους μειώσουν, όπου μπορούν, και από την άλλη αυξάνουν την έμμεση φορολογία, τις τιμές των βασικών προϊόντων, τις ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
Η επίθεση κυβέρνησης - μεγαλοεπιχειρηματιών στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας είναι μια πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής. Ταυτόχρονα εφορμούν για να γκρεμίσουν τις κατακτήσεις που έχουν απομείνει στο ασφαλιστικό, το εργασιακό.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ξεγελαστούν, όπως προεκλογικά. Αυτή την αντιλαϊκή θύελλα την είχαν αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό στην ΕΕ, πριν εκδηλωθεί η κρίση. Η διαφορά είναι ότι τώρα θέλουν να φορτώσουν και τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απαντήσουν ενιαία με κοινή πάλη. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ο δρόμος για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα είναι η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: