Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Νεκροί από δηλητηρίαση δύο ένοικοι ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.


Σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα οφείλεται σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος δύο πελατών ξενοδοχείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο Έλληνες αντιπροσώπους εταιρειών, ηλικίας 27 και 28 χρονών, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους.
Το Ξενοδοχείο "Νεφέλη" στο Πανόραμα ΘεσσαλονίκηςΤο Ξενοδοχείο "Νεφέλη" στο Πανόραμα ΘεσσαλονίκηςΔιέμεναν σε δωμάτια διαδοχικών ορόφων που βρίσκονται στην ίδια ευθεία, το ένα πάνω από το άλλο, και έχουν το ίδιο δίκτυο ψύξης και θέρμανσης. Ο θάνατος του πρώτου διαπιστώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης Ο δεύτερος εντοπίστηκε  νεκρός τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας που διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή στη σορό του πρώτου, επισήμανε ότι "από τις εργαστηριακές και αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το αίμα του ήταν, κατά 70% με 80%, κορεσμένο σε μονοξείδιο του άνθρακα" ενώ ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Τζάου Ντούγκου ο οποίος εξέτασε τη σορό του δεύτερου θύματος, μίλησε για ίδια ευρήματα και εξήγησε ότι "η δηλητηρίαση επήλθε σταδιακά μέσα στον ύπνο του". Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο  πριν τρία χρόνια είχαν γίνει εργασίες για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς η παραγωγή μονοξειδίου του άνθρακα μπορεί να γίνει από την ατελή καύση του φυσικού αερίου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πανοράματος, ενώ για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι τοπικές δικαστικές αρχές, καθώς επίσης ο Ελληνικός Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε από νωρίς το μεσημέρι -με απόφαση του εισαγγελέα και μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του δεύτερου νεαρού- και ήδη έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα -τουλάχιστον- εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στους χώρους του.
ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: