Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΘΗΤΕΣ-Οργανώνονται, συντονίζονται, διεκδικούν-Κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε Λάρισα και Αγρίνιο


Μεγάλη σε όγκο και έντονη σε παλμό ήταν η αγωνιστική πορεία των μαθητών της Λάρισας, που βγήκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας δυναμικά για το δικαίωμα στην αποκλειστικά, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους. Οι μαθητές δέκα σχολείων της πόλης, με αποφάσεις 15μελών και 5μελών συμβουλίων τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα και συγκεντρώθηκαν έξω από το 1ο Λύκειο της πόλης, απ' όπου ξεκίνησε η μαχητική πορεία. Με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την εκπαίδευση, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμηνύοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν, οργανωμένα και συντονισμένα, τον αγώνα τους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ζήση Καραλιάγκο.
Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Λάρισας, όπου εκεί τους υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων με προγράμματα stage που χτες, στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησής τους, διαδήλωναν έξω από τις υπηρεσίες τους. «Είμαστε μαζί σας, οι αγώνες μας είναι κοινοί» τόνισε απευθύνοντας χαιρετισμό ο Απ. Σερδένης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.
Μετά την πορεία συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, που αποφάσισε οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου να σφραγιστούν από την παρουσία του μαθητικού κινήματος. Συγκεκριμένα, σε κάθε σχολείο το Συντονιστικό θα αναλάβει τη διοργάνωση γιορτής, ενώ οι μαθητές θα συμμετέχουν στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία των φορέων στις 17 Νοέμβρη, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Η προσυγκέντρωση των σχολείων θα γίνει στην πλατεία Εβραίων.


Μαθητική κινητοποίηση για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο και ενάντια στον αυταρχισμό (που εκφράστηκε με τη διήμερη αποβολή σε μαθητή που καλούσε σε αποχή από τα μαθήματα) πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου. Με προμετωπίδα το πανό «Για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» οι μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με κυρίαρχο σύνθημα την πάλη για «Σχολείο που να μορφώνει και όχι τις τσέπες των γονιών να ξηλώνει». Εδωσαν παράλληλα αγωνιστική απάντηση και σε τρομοκρατικές πρακτικές που επιδιώκουν να βάλουν φρένο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ πρόβαλαν τη λήψη και τήρηση μέτρων υγιεινής μπροστά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των μαθητών και όχι μόνο από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: