Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ-ΕΔΟΝ




Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ χαιρετίζει τις εξαιρετικά επιτυχημένες εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους που διοργάνωσε το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα σε όλες τις επαρχίες. Ιδιαίτερα στην Λευκωσία οι εκδηλώσεις συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό των τελευταίων χρόνων, με 1600 μαθητές και φοιτητές. Ήταν με διαφορά οι πιο επιτυχημένες αντικατοχικές εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στέλνοντας σαφή μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.


Ιδιαίτερη σημασία είχαν οι ομιλίες που κατατέθηκαν στην εκδήλωση. Τόσο ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, Αντρέας Βύρας με τον χαιρετισμό του, όσο και η ηγεσία του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος, Μίλτος Κουζής (πρόεδρος ΠΟΦΕΝ) και Μιχάλης Φαραώ (πρόεδρος ΠΣΕΜ) με τις ομιλίες τους εξέφρασαν την εμμονή στον αγώνα για λύση και επανένωση, την προσήλωση στην λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και την ολόπλευρη στήριξη του νεολαιίστικου κινήματος στις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος Χριστόφιας στις συνομιλίες.
Με ικανοποίηση σημειώνουμε ότι οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τόσο στην Λευκωσία, όσο και σε όλες τις υπόλοιπες επαρχίες χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα, παρά τις προκλήσεις που σημειώθηκαν από ακροδεξιούς εθνικιστικούς κύκλους σε Λεμεσό και Λάρνακα. Η μαζικότητα των φετινών αντικατοχικών εκδηλώσεων αποτελεί απάντηση σε όλους όσους θέλουν να προσδίδουν στην κυπριακή νεολαία απάθεια και απαξίωση. Αντίθετα, οι νέοι της Κύπρου έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και πάλης για να πέσει η κατοχή και για επανένωση του τόπου και του λαού μας.


Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ συγχαίρει το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα για το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά ανάδειξαν το πραγματικό, αγωνιστικό πρόσωπο της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα απευθύνουμε και με αυτή την ευκαιρία κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή Πορεία Πολυτεχνείου η οποία πρέπει να μετατραπεί σε ένα πραγματικό νεολαιίστικο συλλαλητήριο αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: