Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ.Μπιρμπίλη είχε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων



Συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ.Μπιρμπίλη είχε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπροσώποι της Γραμματείας και οι συντονιστές των θεματικών ομάδων για το περιβάλλον, τα νερά, τα δάση και την ενέργεια.
Στη συνάντηση, που είχε ζητηθεί  από τους Οικολόγους Πράσινους στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για προγραμματικό διάλογο, συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικής και κλιματικής πολιτικής. Η κυρία Μπιρμπίλη ενημέρωσε για τις βασικές προτεραιότητες του νέου Υπουργείου ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι έθεσαν προς την υπουργό μια σειρά ζητήματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα της Κορώνειας, του Ασωπού, του Αχελώου, των απορριμμάτων, του θεσμικού πλαισίου των ΑΠΕ, της δασικής πολιτικής, των φυσικών περιοχών, της δημιουργίας νέων περιβαλλοντικών θεσμών. Στα θέματα χωροταξίας τέθηκε η αναθεώρηση του Ρυθμιστικού, η ματαίωση  των νέων αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό, η αναβάθμιση των πόλεων. Ιδιαίτερη θέση στη συνάντηση είχε η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη, όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι κατέθεσαν στην Υπουργό τη σχετική Διακήρυξη που υιοθέτησαν το περασμένο Σάββατο στη Μεγαλόπολη. Αναλυτικό υπόμνημα για τα θέματα της συνάντησης θα καταθέσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις επόμενες μέρες.
Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων πρότεινε στην Υπουργό την ανάπτυξη ενός συστηματικού διαλόγου τόσο για τα γενικά περιβαλλοντικά και κλιματικά θέματα όσο και για συγκεκριμένα κάθε φορά θέματα (για παράδειγμα: Ρυθμιστικό, Χωροταξικά). Η υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση αυτή. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα καταθέτουν προτάσεις, θα ασκούν κριτική και θα παρεμβαίνουν στην πολιτική και καθημερινή ζωή σαν αν είναι στη Βουλή με στόχο τη λύση  των προβλημάτων. Θα κρίνουμε, βέβαια, την κυβέρνηση από τα έργα της και όχι με βάση τα λόγια και τις υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: