Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Επτά άτομα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Eπτά άτομα κρατούνται και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα την Τετάρτη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, κυρίως στα Εξάρχεια.
Οι πέντε από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ομάδα που επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς της Ομάδας "Δέλτα" στην οδό Μπουμπουλίνας. 
Ένας κατηγορείται ότι κατείχε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, μία κροτίδα, μία μάσκα και σπίρτα και συνελήφθη στις 16:30 στην οδό Ακαδημίας και ένας ακόμη, που συνελήφθη στην οδό Γενναδίου, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μια σιδηρογροθιά και ο ίδιος ισχυρίζετο ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο συγκεκριμένος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά. Οι υπόλοιποι από τους προσαχθέντες αναμενόταν να αφεθούν ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση στοιχείων.
Με τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λευτέρη Οικονόμου, είχε συνάντηση στο γραφείο του Αττικάρχη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Λαφαζάνη, οι οποίοι όπως δήλωσαν λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους, ότι μετέβησαν εκεί προκειμένου να ζητήσουν ενημέρωση για τους προσαχθέντες, μετά από πολλά παράπονα που δέχθηκαν από γονείς και άλλους πολίτες. 
Ο αρχηγός της Αστυνομίας τους διαβεβαίωσε ότι όλοι σχεδόν θα αφεθούν ελεύθεροι και ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε αμέσως μετά ευχαριστημένος από τον ειρηνικό χαρακτήρα που είχε η πορεία, αλλά όχι και από τις αθρόες προσαγωγές, κυρίως παιδιών. 

ΠΗΓΗ:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: