Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ !


Η νέα φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελευθερίες ανά τον κόσμο, συνεχίζει να υπηρετεί τη γνωστή «ανορθογραφία»:
Οι διαπλανητικοί δολοφόνοι αυτοαναγορεύονται σε «ελεγκτές» και «βαθμολογητές» (!) των άλλων σε ζητήματα δημοκρατίας, ανεκτικότητας και προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.


Η φετινή έκθεση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών μάς αφορά και κάπως ειδικότερα, καθώς υπηρετεί το «δημοκρατικό αυτοθαυμασμό» των ΗΠΑ, βάζοντας στο στόχαστρο τον «Ριζοσπάστη».
Για την ακρίβεια, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιτίθεται στον «Ρ» ισχυριζόμενο ότι η εφημερίδα επιδεικνύει «αντισημιτική» συμπεριφορά! Το «στοιχείο» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο «Ρ» κατήγγειλε με όλους τους τρόπους τη χιτλερικού τύπου ιμπεριαλιστική θηριωδία την οποία διέπραξε το κράτος του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, κατά την επιδρομή στη Γάζα, στις αρχές του χρόνου.
Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί (τακτική που ακολουθούν και οι εγχώριοι «παπαγάλοι» τους) βαφτίζουν τον αντιαμερικανισμό με την έννοια της καταδίκης του ιμπεριαλισμού σαν «εθνικισμό», ή την καταδίκη των θηριωδιών του κράτους του Ισραήλ σαν «αντισημιτισμό».
Αυτό το «τρικ» που επιχειρείται στο πεδίο των εννοιών είναι μια μορφή άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας, με στόχο αφ' ενός το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και αφετέρου τη συκοφάντηση «όποιου δεν είναι μαζί τους».


Το τι συνέβη, πάντως, στη Γάζα, το είδε ολόκληρη η ανθρωπότητα όταν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου το Ισραήλ βομβάρδιζε ακόμα και σχολεία, ακόμα και νοσοκομεία του ...ΟΗΕ! Αλλά και για όσα δεν είδε ο πλανήτης, υπήρξαν οι μαρτυρίες της γενοκτονίας, όσον αφορά τις δολοφονίες αμάχων και την πρόκληση καταστροφών εκτεταμένης κλίμακας στην Παλαιστίνη, που αποτελούν υλικό για να στηθούν τρεις «Νυρεμβέργες»!
Πρόκειται για τις μαρτυρίες που ήρθαν στο φως τον περασμένο Ιούλη από τους ίδιους τους Ισραηλινούς στρατιώτες:
Πρώτα πυροβολείτε και μετά ελέγχετε ποιον χτυπήσατε (!), ήταν οι εντολές προς το στρατό του Ισραήλ κατά την επιδρομή. «Καλύτερα να χτυπήσετε έναν αθώο, παρά να διστάσετε να χτυπήσετε τον εχθρό»! «Αν δεν είστε σίγουροι, σκοτώστε»! «Δεν υπάρχουν αθώοι»! «Πρώτα πυροβολείτε και μετά σκέφτεστε»!
Αυτές ήταν μερικές από τις διαταγές με τις οποίες ο στρατός του Ισραήλ ενεργούσε στην επί 22 μέρες γενοκτονία των Παλαιστινίων. Το αποκάλυψαν - μιλώντας στην ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση «Σπάστε τη Σιωπή» - τριάντα Ισραηλινοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην εισβολή στη Γάζα.
Οι στρατιώτες αποκάλυψαν ότι οι διαταγές τους ήταν να πυροβολούν οτιδήποτε κινείται. Ακόμα και αν είχαν ισχυρές ενδείξεις ότι βάλλουν κατά αμάχων, η εντολή τους ήταν να πυροβολούν. Τους έστειλαν στην Παλαιστίνη για να επιβάλουν τη μαζική καταστροφή σπιτιών και θρησκευτικών χώρων, ανεξάρτητα αν δέχονταν επίθεση ή όχι μέσα από αυτά. Τους εξόπλισαν με βόμβες λευκού φωσφόρου, τον οποίο έριχναν σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας εσωτερικά εγκαύματα, στην καρδιά, στο ήπαρ και στα νεφρά, σε αμάχους, σε γυναίκες και μικρά παιδιά. Τους εκπαίδευσαν να χρησιμοποιούν Παλαιστινίους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, τους διέταξαν να καταστρέψουν μέχρι και τις δεξαμενές πόσιμου νερού.


Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε ότι επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι η κυρία Χίλαρι Κλίντον.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι τον περσινό Ιούνη πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το συνέδριο του AIPAC. Το AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) είναι το ισχυρότερο λόμπι προώθησης των συμφερόντων του Ισραήλ στην Αμερική.
Από το βήμα του συνεδρίου του AIPAC, η κυρία Κλίντον είχε πει:


«Σας ευχαριστώ (...). Εχω την αίσθηση ότι αυτό εδώ το συνέδριο είναι μια πελώρια οικογενειακή συνάντηση (...) και νιώθω ότι κι εγώ είμαι μέρος αυτής της οικογένειας (...). Δε χρειάζεται να ρωτήσετε ποια είναι η άποψή μου γιατί ήδη γνωρίζετε την απάντηση: Είμαι μαζί σας και με το μέρος σας (...). Και είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ γιατί το Ισραήλ αποδεικνύει ότι η δημοκρατία μπορεί να ανθήσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες (...). Επειδή στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η υπόθεση του Ισραήλ είναι και δική μας υπόθεση όπως και ο αγώνας του (...). Είδα τα επιτεύγματα του Ισραήλ και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το ρόλο της Αμερικής σε αυτήν την επιτυχία (...). Το Ισραήλ είναι ισχυρότερο χάρη σε μας και χάρη σε σας. Ξέρουμε όμως ότι το έργο μας δεν έχει ακόμη τελειώσει για να γίνει ασφαλές το Ισραήλ (...). Η θέση της Αμερικής δεν αλλάζει (...). Η αποφασιστικότητά μας δεν κάμπτεται (...). Η θέση μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και θα είναι πάντα με το Ισραήλ (...). Με υπερηφάνεια υποστηρίζω το νομοσχέδιο για την παροχή 2,5 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ ως βοήθεια για την ασφάλειά του και δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι το Ισραήλ θα διατηρήσει το στρατιωτικό του πλεονέκτημα για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις αυξανόμενες απειλές. Θα πρέπει να μιλήσουμε με όλες τις πλευρές αλλά όλες οι πλευρές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είμαστε πάντοτε με το μέρος του Ισραήλ (...)».
(Χίλαρι Κλίντον, 4/6/2008, γερουσιαστής και νυν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ).


Από τη μια μεριά, λοιπόν, έχουμε τις μαρτυρίες των Ισραηλινών στρατιωτών που εξηγούν πώς «επετεύχθη» εκ μέρους του Ισραήλ η εκτέλεση 1.417 Παλαιστινίων εκ των οποίων οι 926 άμαχοι κατά τη διάρκεια των 22 ημερών της επιδρομής. Μαρτυρίες που συνιστούν αποδείξεις των εγκλημάτων που διέπραξε το Ισραήλ και αποτελούν, ταυτόχρονα, και αποδείξεις της εγκληματικής ενοχής όσων στηρίζουν το Ισραήλ. Από την άλλη, έχουμε την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την πολιτική των ΗΠΑ και τις δηλώσεις της κυρίας Κλίντον.


Κατόπιν όλων αυτών, δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου, ότι μόνο ως τιμή και δικαίωση εκλαμβάνει ο «Ρ» το γεγονός ότι μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης επιτίθεται εναντίον του το υπουργείο των ΗΠΑ.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 31/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: