Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Πρόεδρος της βουλής - Περίεργα «παιχνίδια» με τη Χρυσή Αυγή.

Η επαναφορά της επικίνδυνης θέσης ότι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής θα εξαρτώνται από το αν θα είναι παρόντες οι προφυλακισμένοι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ήταν αυτό που κυριάρχησε στη χτεσινή, πρώτη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.


Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε «ευθέως», όπως είπε η ίδια, ότι «υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία, έλαβαν λιγότερες από 151 ψήφους και χωρίς τη συμμετοχή προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που η Ζ. Κωνσταντοπούλου θέτει τέτοιο ζήτημα, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για το «πού το πάει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με αυτό το φασιστικό μόρφωμα.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή της προέδρου της Βουλής πήρε τα εύσημα από τη Χρυσή Αυγή, της οποίας το Γραφείο Τύπου έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με τίτλο: «Σύμφωνη με το Σύνταγμα η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής για τους νόμους που πέρασαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής».
Κατά τ' άλλα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι σήμερα θα στείλει επιστολές στους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη και Κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι δεν είναι πλέον βουλευτές, να παραχωρήσουν τους χώρους που διαθέτουν στο κτίριο της Βουλής στους εν ενεργεία βουλευτές, ότι θα κόβεται το ένα πέμπτο της βουλευτικής αποζημίωσης σε βουλευτές που θα κάνουν 5 αδικαιολόγητες απουσίες από τις συνεδριάσεις, ενώ ανέφερε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κοπούν οι αποζημιώσεις των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Ανέφερε ακόμα ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει ειδική συνεδρίαση για την «ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων» και ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή για τον «λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους», στο πλαίσιο της οποίας θα επανεξεταστούν συμβάσεις όπως αυτές της «Ζήμενς» και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: