Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Neofillele parade - Μόλις 4 χιλιάδες οι πρόθυμοι των Βρυξελλών και οπαδοί των ΝΔ-Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα χθες υπέρ της Τρόικας


Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των ΜΜΕ να παρουσιάσουν ως αυθόρμητη την χθεσινή συγκέντρωση, το πήρε χαμπάρι και ο τρελός του χωριού.

Ήταν η πρώτη επίσημη μάζωξη τριών κομμάτων κυρίως, ΝΔ-Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ καθώς και λιγοστών ψηφοφόρων της Δημιουργίας Ξανά.

Με τη συμμετοχή βουλευτών και πολλών αποτυχημένων και μη εκλεγμένων πολιτευτών αυτών των κομμάτων, Δαπιτών -Οννεδιτών και απογόνων γερμανοτσολιάδων - μπόρεσαν με το ζόρι να μαζέψουν 3 με 4 χιλιάδες κόσμου.


Με το ακριβό κινητό στο χέρι , σφυρίχτρες και πλακάτ που είχαν την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σήμα κατατεθέν προσπάθησαν να κάνουν ένα είδος διαδήλωσης που ήταν κάτι ανάμεσα νεοφιλελέ parade, πανηγυριού έξω από εκκλησία και σύναξη κουστουμάτων πολιτικών.

Πολλά πλακάτ είχαν αντι-κομμουνιστικό και αντι-σοβιετικό περιεχόμενο.

Η υπερπροβολή του parade από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και την τηλεόραση μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Πέμπτη αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τη Δευτέρα.

Οι ίδιοι κύκλοι ετοιμάζουν μια μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη μάζωξη με αντι-κυβερνητικό χαρακτήρα και κύριο σύνθημα, Ελλάς -Ευρώπη -Δημοκρατία.

Σύνθημα που ευθέως παραπέμπει σε αντίστοιχες ιαχές των φιλάθλων του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε παιχνίδια ευρωπαϊκών κυπέλλων.Όπου Δημοκρατία βάλτε την ομάδα της προτίμησης σας.

Όλα αυτά τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης που φούσκωσαν και αλλοίωσαν αριθμητικά χθες τον περίπατο μερικών εκατοντάδων προνομιούχων, την τελευταία πενταετία της κρίσης εξαφάνιζαν τις πολλαπλά μεγαλύτερες λαϊκές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. 

Η αστική προπαγάνδα κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει και να υποβαθμίσει γνήσιες πολιτικές και ταξικές εκδηλώσεις με συγκεκριμένα αιτήματα υπέρ του λαού.Διαδηλώσεις που δεν υποστηρίζουν ούτε τα κυβερνητικά μνημόνια ούτε τις θέσεις της Τρόικας.


Νικολάι Τσίλης

1 σχόλιο:

avantgarde2009 είπε...

Τέλος χρόνου. Στους δρόμους και Κυριακή και Δευτέρα...

...Οι δρόμοι της Αθήνας και η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα δεν πρέπει να αφεθούν στον αστικό απόπατο και στις διαδηλώσεις κατσαρόλας που προετοιμάζουν παλατιανές λύσεις. Τα βελούδινα σχέδια πρέπει να συντριβούν εν τη γενέσει τους. Το κάθε Μαϊντάν ξέρουμε πού οδηγεί, και εδώ δεν θα γίνει Κίεβο. Η αριστερά, το κίνημα, η εργατική τάξη, η προλεταριακή νεολαία, οι άνεργοι, πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβουν δράση. Τα συνθήματα πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω πρέπει να ηχήσουν και πάλι με όλη τη δύναμη. Η κυβέρνηση ούτε να τολμήσει να σκεφτεί ότι μπορεί να υπογράψει μια συμφωνία ακόμα και των 47+8 σελίδων. Να το ξέρουν ότι ούτε αυτό θα περάσει, ως δήθεν καλύτερη λύση από το χειρότερο σχέδιο Γιούνκερ. Όσο για τα φερέφωνα λουμπενοειδή κόμματα και κομματίδια της αστικής τάξης που ετοιμάζουν την αστική αντιεξέγερση, όχι τόσο ενάντια στον Τσίπρα, όσο ενάντια στο κίνημα του 2010-12, ας καταλάβουν ότι οι δρόμοι δεν τους ανήκουν.... https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/06/19/telos-xronoy-oloi-stoyw-dromous-kyriaki-kai-deytera/