Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κομμουνιστή δήμαρχο ανέδειξε ο λαός της Καισαριανής !

 Το 51,52% των ψήφων πήρε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - Νέος 

δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Πανηγυρισμοί μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος


Με ενθουσιασμό, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην Καισαριανή, άνθρωποι κάθε ηλικίας που εμπιστεύτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποδέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής την είδηση της εκλογής του Ηλία Σταμέλου στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών, του τέταρτου κομμουνιστή δημάρχου που εκλέγεται στην ηρωική πόλη, μετά τους Μανωλίδη, Μακρή, Κατημερτζή.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε το 51,52% των ψήφων (3.917 ψήφοι), έναντι 48,48% (3.686 ψήφοι) του συνδυασμού που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Καισαριανή, σύμβολο αντίστασης, με την πλούσια παρακαταθήκη σε ηρωικούς αγώνες, χτες έδωσε άλλη μια απάντηση: Απάντηση αγώνα, διεκδίκησης και εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ, επιλέγοντας δημοτική αρχή - στήριγμα στη λαϊκή πάλη και όχι διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Γιόρτασαν τη νίκη
Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, δεκάδες κάτοικοι της πόλης συνέρρεαν έξω από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής.
Παρόντες και οι πρώην δήμαρχοι του ΚΚΕ, Π. Μακρής και Γ. Κατημερτζής. Το κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, καθώς λίγο μετά τις 8 επιβεβαιώθηκε οριστικά η νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Στο εκλογικό κέντρο βρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ με την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, η συγκέντρωση μετατράπηκε σε διαδήλωση, με τους συγκεντρωμένους να κατευθύνονται με συλλαλητήριο προς την κεντρική πλατεία, με συνθήματα όπως «Δήμαρχος Αγωνιστής, όχι διαχειριστής» και «Ισχυρό ΚΚΕ - αντεπίθεση Λαέ».

Η νίκη δεν μπορούσε να μη συνδυαστεί με γλέντι: Μέχρι αργά το βράδυ, με κρασί, φαγητό, εργατικό - λαϊκό τραγούδι και ρεμπέτικα, οι Καισαριανιώτες γιόρτασαν την επικράτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Στο πλάι του λαού, συνεχίζουμε τις ηρωικές παραδόσεις
Νωρίτερα, ο Ηλίας Σταμέλος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ευχαρίστησε όσους έδωσαν τη μάχη, ενώ έδωσε υπόσχεση πάλης με όλο το λαό της Καισαριανής. Αναλυτικά, ο νέος δήμαρχος ανέφερε:
«Καισαριανιώτισσες, Καισαριανιώτες,
Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσοι συνέβαλαν, σήμερα η Καισαριανή να αλλάξει σελίδα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα αυτούς που έτρεξαν δυο μήνες τώρα μαζί μας σπίτι το σπίτι, πόρτα την πόρτα, έδωσαν ό,τι είχαν καλύτερο για να ζήσουμε σήμερα αυτή την υπέροχη βραδιά. Ευχαριστούμε αυτούς που έκαναν το βήμα, που μας ψήφισαν σήμερα, ενώ είχαν κάνει άλλη επιλογή στον α' γύρο.
Υποσχόμαστε σε όλους αυτό που είπαμε: ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι του λαού, να είναι ο δήμος που θα στέκεται μπροστά στην πάλη του. Θα συνεχίσουμε τις ηρωικές παραδόσεις του Μανωλίδη, του Μακρή που είναι εδώ δίπλα μου, του Κατημερτζή που είναι εδώ, που ήταν όλη την περίοδο μαζί.
Θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερη επιμονή, γιατί αυτό που προέχει είναι να παλέψουμε μαζί για τη λύση των καυτών προβλημάτων, που υπάρχουν στην πόλη μας, που έχουν τα λαϊκά στρώματα, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης. Θα παλέψουμε μαζί με τη νεολαία. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε: Θα είμαστε στο δρόμο, στην πρώτη γραμμή της πάλης και μαζί μπορούμε να πετύχουμε.
 
  
Η Καισαριανή παίρνει τη θέση της στον αγώνα δίπλα στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία.
Συνεχίζουμε! Τώρα μπορούμε να χαρούμε για τους αγώνες, για την προσπάθεια που κάναμε. Και από αύριο θα μπούμε στην πάλη όπως εμείς ξέρουμε για τα προβλήματα του λαού. Γιατί αυτή είναι η μόνη έγνοια μας. Πώς θα παλέψουμε γι' αυτούς που έχουν ανάγκη και τις αγωνίες τους».


Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: