Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για τις νεοφασιστικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών στη Σερβία και την προκλητική κρατική δίωξη του Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις από φασιστικές ομάδες ενάντια στα μέλη του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας και της νεολαίας του, της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (ΕΚΝΓ), όπως και την προκλητική στάση της σέρβικης αστυνομίας και των αρχών που επί της ουσίας ανέχονται και υποθάλπουν τις επιθέσεις αυτές.
Μετά τις επιθέσεις ενάντια στους νέους κομμουνιστές στη Φιλοσοφική Σχολή Βελιγραδίου, στο Νόβι Σαντ και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μετά τους βανδαλισμούς των κεντρικών γραφείων του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας στο Βελιγράδι, στόχος της φασιστικής συμμορίας «Σέρβικη Δράση», έγινε ο Α’ Γραμματέας της ΕΚΝΓ, Aleksandar Đenić.
Οι αστυνομικοί που αναμείχθηκαν μάλιστα στο περιστατικό, προκλητικά, συνέλαβαν τον ίδιο επειδή αντιστάθηκε και αμύνθηκε στην επίθεση! Και αντί να έρθουν κατηγορούμενοι οι φασίστες, σέρνεται στα δικαστήρια ο νεολαίος κομμουνιστής γιατί αντιστάθηκε!
 
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η δίωξη του Aleksandar Đenić, να παρθούν μέτρα ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοφασιστικών ομάδων και για τη διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης των κομμουνιστών.
 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα μέλη του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας και της ΕΚΝΓ. Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται. Η πάλη μας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά θα δυναμώσει ώσπου να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες, όσοι σπέρνουν τον αντικομμουνισμό, το ρατσιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο, για λογαριασμό των αφεντικών τους και για να επιτεθούν συνολικά στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζόμενων.
 

Αθήνα 20 Οκτώβρη 2014  Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Πηγή : KNE

Δεν υπάρχουν σχόλια: