Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας.8.000 Ισραηλινοί στρατιώτες σκορπούν τον θάνατο στη Παλαιστίνη.


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν με σφοδρά πυρά πυροβολικού, μπαράζ των πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από αέρος -με επιθετικά ελικόπτερα-, θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα.




Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς, προφανώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χερσαίας επιχείρησης.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν μια χερσαία επιχείρηση απόψε προκειμένου να πλήξουν τις σήραγγες που οδηγούν τους τρομοκράτες από τη Γάζα στο Ισραήλ», ανέφερε επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου.

Στη χερσαία επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες «του πεζικού, των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανικού καθώς επίσης οι μυστικές υπηρεσίες με εναέρια και ναυτική υποστήριξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του Ισραήλ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Γάζα βρίσκονται ήδη περίπου 8.000 Ισραηλινοί στρατιώτες. 

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε μέσω Twitter ότι «μια μεγάλη δύναμη μόλις άρχισε μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκίνησε μια νέα φάση της Επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή».

«Τώρα συνεχίζουμε με χερσαίες δυνάμεις για να πλήξουμε τις υποδομές των τρομοκρατών, τις υποδομές της Χαμάς σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει στόχο την ανατροπή της Χαμάς, που κυβερνά τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα. «Δεν είναι αυτός ο στόχος της αποστολής» είπε ο αντισυνταγματάρχης Λέρνερ.

Εκρήξεις ακούγονταν και λάμψεις ήταν ορατές στον ορίζοντα στη Γάζα. Οβίδες έπληξαν σημείο κοντά στο νοσοκομείο αλ Ουάφα, ανατολικά της Σετζάια, ενός ανατολικού προαστίου της Γάζας.

Εκπρόσωπος της Χαμάς χαρακτήρισε την χερσαία επέβαση του Ισραήλ «ανόητη» και συμπλήρωσε ότι οι συνέπειες θα είναι τρομερές.

Πηγή : www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: