Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την επιχείρηση – σκούπα “ Mos Majorum” της Ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ 



H επιχείρηση "Mos Majorum" της Ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, σε συνεργασία με άλλα κράτη μέλη και την υποστήριξη του FRONTEX με παροχή δεδομένων και αναλύσεων για τις μεταναστευτικές ροές, αποτελεί μια ακόμη επίδειξη βάρβαρης καταστολής της ΕΕ και των χωρών μελών της ενάντια στους μετανάστες.
Πρόκειται για επιχείρηση εντοπισμού προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ και στο λεγόμενο «χώρο Σέγκεν», που θα ακολουθούν συλλήψεις, εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα και απέλαση τους πίσω, σε χώρες όπου μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή και η επιβίωσή τους. Συνιστά ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό εξαθλιωμένων προσφύγων, που ξεριζωμένοι από τον τόπο τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ και των συμμάχων της ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αναζητούν τρόπο επιβίωσης σε κράτη μέλη της ΕΕ. Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει αμέσως αυτή και κάθε άλλη επιχείρηση καταστολής και διωγμού των μεταναστών και προσφύγων. Τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας και φροντίδας. Να νομιμοποιούνται όσοι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και να προωθούνται, όσοι το επιθυμούν, σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι Κανονισμοί της ΕΕ Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ, που απαγορεύουν τη μετάβασή τους σε χώρες άλλες από αυτές της εισόδου τους.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: