Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση του Θανάση Παφίλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ, για το νομοσχέδιο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων.

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαπλοκής είναι μια τεράστια υποκρισία. Το νομοσχέδιο επιχειρεί το ακριβώς αντίθετο. Νομιμοποιεί και θεσμοθετεί και επίσημα πλέον τη σχέση και τη συναλλαγή κομμάτων και βουλευτών με επιχειρηματικούς ομίλους, θεσπίζοντας μάλιστα και αφορολόγητο και επιδιώκει την εξοικείωση του λαού με αυτή τη διαπλοκή.

Την ίδια στιγμή θα φακελώνονται με τα προσωπικά τους στοιχεία εργαζόμενοι, άνεργοι, απλοί άνθρωποι, αν δώσουν ακόμη και ένα μικρό ποσό σε κάποιο κόμμα, το οποίο στηρίζεται οικονομικά στη συνδρομή των μελών του και στο υστέρημα του λαού.
Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, δε θα απέρριπτε τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ για ονομαστικοποίηση των μετοχών, τίτλων του δημοσίου κ.α. που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Από κει και πέρα, είναι πολύ πιο εύκολο να διαπιστώσει κανείς αν ένα κόμμα υπηρετεί συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα από τις θέσεις και την πρακτική του, από το τι ψηφίζει στη βουλή.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: