Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ο Υπουργός οικονομικών Γ. Χαρδούβελης βαφτίζει «Νέο Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» το περαιτέρω ξεζούμισμα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων

Τους άξονες ενός νέου γύρου κερδών του κεφαλαίου με ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μέσω ενός «Ελληνικού Σχεδίου Ανάπτυξης», όπως το βαφτίζει, παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών με άρθρο του σε Κυριακάτικη εφημερίδα («Καθημερινή»).
Σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη κεντρικός άξονας αυτού του σχεδίου είναι «η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων με μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εκτός από την «οικονομική αποτελεσματικότητα» υπέρ του κεφαλαίου θα προωθούν και την «κοινωνική δικαιοσύνη», δηλαδή τη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση σε πλατύτερα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

«Την ευθύνη δηλαδή για την επιτυχή μετάβαση σε μια διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία την έχουμε όλοι μας», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών θέλοντας να ταυτίσει και να ενσωματώσει στον αντιλαϊκό στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου και της ΕΕ τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Είναι χαρακτηριστική, της αντιλαϊκής σφοδρότητας του περιεχομένου που δρομολογείται μέσω του νέου σχεδίου, η επισήμανση του Γκίκα Χαρδούβελη  ότι «η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να αντιληφθούμε ένα μέλλον διαφορετικό από το πρόσφατο παρελθόν μας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των ιδεοληψιών του παρελθόντος».
Ο εργασιακός μεσαίωνας λοιπόν είναι το διαφορετικό μέλλον κατά τον υπουργό και ιδεοληψίες είναι η ταξική πάλη και η διεκδίκηση απαιτήσεων με βάση τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Σε σχόλιό του για το άρθρο του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη στην «Καθημερινή της Κυριακής», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕαναφέρει:
«Το "Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης", στο οποίο θα δεσμευτεί η κυβέρνηση, είναι σχέδιο για την ευημερία των καπιταλιστικών κερδών που απαιτεί όχι μόνο ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ευελιξία στην αγορά εργασίας, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: