Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του Μάνφρεντ Βέκβερτ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το θάνατο του Μάνφρεντ ΒέκβερτΜε μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε το θάνατο του αγαπητού συντρόφου, σπουδαίου θεατρικού σκηνοθέτη και μαρξιστή μελετητή, Μάνφρεντ Βέκβερτ. Ο Μάνφρεντ Βέκβερτ θα μείνει ζωντανός στις καρδιές και τη μνήμη μας σαν μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της τέχνης για τη βαθιά σκέψη και το πλούσιο επιστημονικό έργο του, για τη δημιουργική συνέχεια που έδωσε στο ρεαλιστικό, υλιστικό-διαλεκτικό θέατρο του δασκάλου του Μπρεχτ.

Αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή η απλόχερη και καθοριστική συμβολή του στο πρόσφατο επιστημονικό συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ με βιβλιογραφία, κινηματογραφημένο και ηχογραφημένο υλικό. Προπαντός όμως φυλάμε ως ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά μας τον απλό, ζωντανό και συνάμα ακριβή και βαθύ λόγο του στην τελευταία βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του προς το ελληνικό κοινό του συνεδρίου, που συγκροτεί την πληρέστερη εισαγωγή στο έργο του Μπρεχτ.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια για την μεγάλη αυτή απώλεια της στρατευμένης τέχνης στη σύζυγό του ηθοποιό Ρενάτε Ρίχτερ, στην κόρη του και τις δύο εγγονές του. Σαν χρέος τιμής προς το σπουδαίο αυτόν άνθρωπο θα φροντίσουμε να συνεχίσουμε τη διάδοση του έργου του, συγγραφικού και σκηνοθετικού, στη χώρα μας.

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: