Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Για άλλη μια φορά η διοίκηση Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας έδειξε το αντεργατικό της πρόσωπο

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας καταγγέλλει τη διοίκηση Καμίνη, που για άλλη μία φορά έδειξε το αντεργατικό της πρόσωπο. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:
«Στη χθεσινή συνεδρίαση (16-7-2014) της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε η παραίτηση του Δήμου από αίτηση αναίρεσης, που είχε ήδη ασκήσει κατά 812 εργαζομένων της Καθαριότητας και του Πρασίνου, οι οποίοι με δικαστική απόφαση πέτυχαν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου.

Η παραίτηση του Δήμου από την αίτηση Αναίρεσης εξαίρεσε 89 εργαζομένους οι οποίοι έχουν διεκδικήσει δικαστικά διαφορές αποδοχών (επιδόματα εορτών και αδείας, έξοδα κίνησης κλπ). Οι εργαζόμενοι αυτοί εξαιρέθηκαν, επειδή άσκησαν νόμιμα δικαιώματά τους και δεν παραιτήθηκαν από τη διεκδίκησή τους.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το αίτημα 55 σχολικών φυλάκων, οι οποίοι με δικαστική απόφαση πρέπει να επανέλθουν στη δουλειά τους, να πληρωθούν τη διαφορά του 25%, που δεν πληρώθηκαν από το μισθό τους, κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητά τους, η οποία κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πληρωμής της διαφοράς του μισθού τους κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας.
Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας» και στις δύο περιπτώσεις ψήφισε υπέρ των εργαζομένων. Στην πρώτη περίπτωση η ανάκληση της αναίρεσης να μην εξαιρεί τους 89 εργαζομένους και στη δεύτερη να μη γίνει έφεση κατά της διεκδίκησης της μισθολογικής διαφοράς».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: