Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση των συνταξιούχων καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Σε μαζική συμμετοχή στηνπανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων την Πέμπτη 12 Ιούνη στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, καλούν τους ναυτεργάτες με κοινή τους ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Ταυτόχρονα καλούν σε σύσκεψη την Πέμπτη 12 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. 
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Την στιγμή που χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν υποστεί απανωτές μειώσεις στις συντάξεις τους και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, η κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τους νόμους που ψήφισε, έχει δρομολογήσει:

  • Από την 1 Ιούλη 2014 έρχεται νέο τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις, το ύψος της περικοπής μεσοσταθμικά θα είναι 5,2%, που σημαίνει ότι σε έναν αριθμό συντάξεων η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Τα επικουρικά ταμεία θα δίνουν συντάξεις χωρίς να προκαλούνται ελλείμματα, δηλαδή θα δίνουν τις συντάξεις ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους.
  •  Από την 1 Γενάρη 2015 έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις με την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας και με μοναδική "εγγύηση", εκ μέρους του κράτους, τη σύνταξη των 360 ευρώ, που αναπροσαρμόζεται από την διακύμανση του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Θα βρίσκονται κάτω από διαρκές μικροσκόπιο για μειώσεις, με την καθιέρωση της ρήτρας αυτόματης μείωσης συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να μην υπάρχουν σε αυτά ελλείμματα.
Θα πάρουν απάντηση! Εμπρός στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης!
Είναι φανερό ότι μετά τις ευρωεκλογές ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, η άρχουσα τάξη, στέκει ακλόνητος στη θέση του και έτοιμος να προωθήσει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις του. Ένας απ' τους βασικούς φορείς της εξουσίας των μονοπωλίων, ο ΣΕΒ, προσκάλεσε στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του, τον Αντ. Σαμαρά και τον Αλ. Τσίπρα.
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν τις αντιλαϊκές απαιτήσεις των βιομηχάνων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:Περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος με ενίσχυση των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης. Περαιτέρω φοροαπαλλαγές, που θα σημάνουν νέα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους. Σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα.
Μήνυμα οργής και αντεπίθεσης. Συναγερμός για Συντάξεις, Υγεία, Περίθαλψη.
Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Το ΝΑΤ καταληστεύθηκε από τους εφοπλιστές, χρησιμοποιήθηκε ως χρηματοδότης τους.Για πάνω από 60 χιλιάδες ναυτεργάτες που εργάζονται σε καθεστώς "μαύρης - ανασφάλιστης" εργασίας, οι εφοπλιστές δεν δίνουν στο ΝΑΤ ούτε ένα ευρώ!
Συνάδελφοι ναυτεργάτες,
Παράλληλα με το Ασφαλιστικό, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τις πρωτοβουλίες μας και τη συνολική καθημερινή μας δράση, φέρνουμε στο κέντρο της προσοχής όλων των εργαζομένων την προστασία των ανέργων, την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας, απαντώντας ταυτόχρονα σε κάθε απόπειρα εφαρμογής ατομικών συμβάσεων. Tα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, όπου συνεχώς η κατάσταση επιδεινώνεται.
Αυτήν τη βαρβαρότητα εμείς θα την ανατρέψουμε».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: