Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Την άποψη ότι η τρόικα δεν θέλει "τίποτα λιγότερο από το να διοικεί" την Ελλάδα "από το εξωτερικό", εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων δέκα χωρών της Λατινικής Αμερικής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα.

"Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μπατίστα, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας φαίνεται να είναι θύμα "της γερμανικής λιτότητας".

"Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός", εκτίμησε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος, ο οποίος έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα.
Ο Μπατίστα θεωρεί ότι η κατάσταση έχει "βελτιωθεί λίγο" στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει "θεμελιωδώς" όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία.

"Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει", σημειώνει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος.
Σε ότι αφορά την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί παρά μόνο "στο πολύ αισιόδοξο σενάριο" της ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Πηγές: left.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: