Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νέο γκάλοπ της Public Issue : ΣΥ.ΡΙΖ.Α 31,5 %, Ν.Δ. 28 %., Χ.Α. 10 %, ΚΚΕ 6,5 % ,ΠΑ.ΣΟ.Κ 6,5 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5 % και ΔΗ.ΑΡΙ. 3,5 %.


Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%. Στο 6,5 % ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε.


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% έναντι της ΝΔ με 28% δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την “Εφημερίδα των Συντακτών”. Στην τρίτη θέση παραμένει με 10% η Χρυσή Αυγή, στην τέταρτη θέση βρίσκονται με 6,5% ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 3,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52% και ακολουθεί η ΝΔ με 35%.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντ. Σαμαράς από το 39% των ερωτηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας από το  30%  ενώ το 29% δεν επιλέγει κανέναν από τους δύο.
Το 51% των πολιτών πιστεύει ότι θα χρειαστούν από 6 έως 10 χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση, ενώ το 22% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει σε περισσότερο από δέκα χρόνια. 
Το 43% θεωρεί ότι η μνημονιακή πολιτική οδήγησε σε απορρύθμιση την κρατική μηχανή.

Πηγή : Newsroom Enet 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με συριζα δεν γαμησε κανεις!

RATM είπε...

Χαχα σωστος....
Παντως ειμαι δυσπιστος με τος δημοσκοπησεις χωρια οτι τα διληματα και οι πιεσεις ειναι μεγαλυτερα πανω απο την καλπη. Π
Αισθηση μου ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει ακομα πιο μεγαλη διαφορα, οτι το ΠΑΣΟΚ και η Δημαρ ισως ειναι ακομα πιο κατω. (Αμφιβαλω αν θα ναι και τα 2αυτα κομματα στη βουλη) και δυστυχως η Χ.Α. ισως οντως να ειναι σε διψηφια ποσοστα...Για το ΚΚΕ δεν μπορω να κανω εκτιμηση. Αν καταφερει παντως να αυξησει εστω και λιγοτη δυναμη του με τετοιες πιεσεις και με τοσο διαδεδομενη στην κοινωνια την αυταπατη του και καλα μικροτερου κακου του ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι σημαντικη επιτυχια.

Red Star είπε...

Συμφωνώ απόλυτα RATM για τις εκτιμήσεις σου για ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ν.Δ. και Χ.Α. (είναι σίγουρα πάνω από το 6,9% που είχε το 2012 και έχει οροφή το 15 %) και πιστεύω επίσης πως το κόμμα του Κουβέλη δεν έχει καμιά ελπίδα για να μπει στη βουλή, το δε ΠΑ.ΣΟ.Κ ίσως αντέξει μια εκλογική μάχη ακόμα(ίσως).

Το ΚΚΕ σε βουλευτικές εκλογές ακόμα και 5-5.5 % να πάρει θα είναι επιτυχία, αφού μιλάμε για πρωτοφανείς πιέσεις που έχει προκαλέσει η άνοδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε τον Ιούνη του 2012 που το 16,7 % σε 10 μέρες έγινε 20-22 % και κατέληξε στο 27 % στις κάλπες.Ο λαός εκτός απροόπτου θα προτιμήσει το μικρότερο κακό και να διώξει το Σαμαρά.

Εκεί που είμαι πιο αισιόδοξος είναι στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές.

Ιδίως στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ έχει μεγάλες δυνατότητες ΑΝ δώσει βαρύτητα και όπως φαίνεται ΘΑ δώσει βαρύτητα.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ επαναλαμβάνω, θα δώσει ένα μήνυμα ισχυρό εναντίον της ΕΕ του ΕΥΡΩ και της Τρόικας, σε αντίθεση με τη ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις Ευρωεκλογές το ΚΚΕ μπορεί να ανατρέψει κάθε προγνωστικό και να πλησιάσει το 8-10 % και να αλλάξει την ψυχολογία των ψηφοφόρων του.

RATM είπε...

Θα μπορουσε να συμβει αυτο που λες ωστοσο επειδη θα ειναι ταυτοχρονα και οι δημοτικες και περιφεριακες και θα ναι και κοντα και οι βουλευτικες θα ισχυσουν τα διληματα και στις ευρωεκλογες. Επιπλεον αν γινουν τη δευτερη κυριακη θα παιξουν πολλα ρολο. Πχ οικονομικη δυνατοτητα ετεροδημοτων ψηφοφορων του ΚΚΕ να ταξιδεψουν 2η φορα σε μια βδομαδα στην επαρχια για ψηφο (αν υπαρχει ζητημα να ταξιδεψει καποιος μια φορα μονο ας το κανει στις ευρωεκλογες που ειναι πρωτης γραμμης μαχη για μενα), κλιμα που θα υπαρχει απο τα αποτελεσματα των τοπικων και περιφεριακων του 1ου γυρου κλπ. Ωστοσο πιστευω οτι στο ΚΚΕ μπορει να εκφραστει μια αμφισβητηση ως προς τον ευρωμονοδρομο που σαφως δεν ειναι πλειοψηφικη στην κοινωνια αλλα δεν ειναι και μονο το εκλογικο 4,5%. Βεβαια τον Μαη-Ιουνη του 2012 που μπηκε πολυ εντονα το ζητημα μεσα ή εξω απο την ΕΕ ο κοσμος στραφηκε προς την ευκολια του ΣΥΡΙΖΑ που ελεγε οτι θα τα φτιαξει ολα χωρις συγκρουση με την ΕΕ....