Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA : Μικρό προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαμηλά τα ποσοστά για το νέο δικομματισμό.Τέταρτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με ποσοστό 7,8 % (με αναγωγή).Σχόλιο του Red Star.

 Πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με ποσοστά κάτω του 27 % ( 26,7 % με αναγωγή) που δείχνουν στασιμότητα σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της "Ανατροπής" στο MEGA.

Πτώση σημειώνουν και τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. να παίρνει μόλις το 26,2 % ( 3,5 μονάδες κάτω από τα ποσοστά των εκλογών του 2012) και το ΠΑ.ΣΟ.Κ να πέφτει στην πέμπτη θέση με 7,6 % ( -4,5 % σε σχέση με το 2012).Αντίθετα άνοδο έχει η Χ.Α. με 11 % περίπου και το Κ.Κ.Ε με  7,8 %.

Στη δημοσκόπηση υπάρχει πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του 2014 .Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προηγείται με επίσης με σχετικά χαμηλό ποσοστό (26,7 %) τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 25,6 %, τρίτη την Χρυσή Αυγή με 10,7 % ενώ στο 7,7 % βρίσκεται το Κ.Κ.Ε.Στο 1,8 % καταγράφεται η δύναμη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α




Ασφαλώς μιλάμε για ένα γκάλοπ που γίνεται για λογαριασμό ενός τηλεοπτικού σταθμού που είναι κυβερνητικός και η πραγματικότητα πιθανότατα απέχει από αυτή την καταγραφή δυνάμεων.Τα ποσοστά της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ακόμα χαμηλότερα, αν και ο μεγάλος αριθμός αρνήσεων και αναποφάσιστων κάνει δύσκολη την αποκάλυψη των προθέσεων του εκλογικού σώματος.Μια προσπάθεια καταγραφής θα κάνω τις επόμενες μέρες, για να έχουμε και μια εικόνα πέρα από αυτή που προσπαθούν να μας περάσουν τα ΜΜΕ.

Σε 2,3 γραμμές θα μπορούσα να γράψω πως ναι μεν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει μεγαλύτερο προβάδισμα από τη Ν.Δ. από αυτό που δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι κοντά σε αυτοδυναμία.Επίσης το Κ.Κ.Ε δείχνει ότι πλησιάζει πάλι το ποσοστά του Μάη του 2012 (8,5 %) ,με δυνατότητες να το ξεπεράσει αρκετά στις ευρωεκλογές αλλά όχι και σε πιθανές βουλευτικές εκλογές λόγω της πόλωσης που θα υπάρξει.Τέλος η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α παρά τη φθορά του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ προς τα αριστερά , δεν έχει σημαντικά κέρδη, δεν πείθει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και περιορίζεται σε ποσοστά κοντά στο 2 %.

Red Star

2 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Τέτοια κοινωνία έχει "φτιάξει" ο βάρβαρος καπιταλισμός που σαπίζει και βρωμίζει μολυσματικά τις ζωές μας και το περιβάλλον μας....
Μια κοινωνία που π α ρ ά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τελευταία για το εγκληματικό και δολοφονικό, ρατσιστικό και απάνθρωπο χαρακτήρα της χ.α., εν τούτοις επιδοκιμάζει το ναζισμό και το φασισμό (δεν υπάρχει τώρα "δεν ήξερα"...), θαυμάζει τα ναζιστικά θρασίμια, που κορδώνονται μαρκαλισμένοι σαν τα κτήνη (που είναι...) με τις σβάστικες και τους αγκυλωτούς σταυρούς και εγκωμιάζει τα "θαυμαστά" έργα και ημέρες των Μεταξά, Ταγματασφαλιτών και άλλων προδοτών της Κατοχής, της στρατιωτικοφασιστικής χούντας του Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, όλους αυτούς τους σκυλανθρώπους και υπανθρώπους που βρώμισαν με την εγκληματική παρουσία τους την ιστορική διαδρομή της χώρας μας...
Αλλά "καθρέφτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω"... και τα ναζιστικά περιττώματα επιπλέουν...
Θλίψη, θυμός και αγανάκτηση χωρίς τέλος
Σπύρος

Red Star είπε...

Είναι αλήθεια, υπάρχουν πολλοί φασίστες στην Ελληνική κοινωνία.Είχαν βρει αρχικά στέγη στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ (προσωπικά γνωρίζω άτομα από φιλοβασιλική οικογένεια που μέχρι να δημιουργηθεί το ΛΑ.Ο.Σ. ψήφιζαν φανατικά και μαζικά ΠΑ.ΣΟ.Κ !)

Αλλά δεν πρέπει να απελπιζόμαστε.Στις εκλογές που θα έρθουν το Κ.Κ.Ε. μπορεί και πρέπει να είναι τρίτη πολιτική δύναμη, πάνω από Χ.Α., ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.

Θα πρέπει να είναι η εναλλακτική λύση του νέου δικομματισμού Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, του οποίου το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Περισσότερα σε μελλοντική ανάρτηση μου μου για την δυναμική των κομμάτων.