Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις διώξεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των ταξικών αγώνων.

 Την κλιμάκωση του αυταρχισμού της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και της ΕΕ ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων και το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.


Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:


"To νέο μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων και η κλιμάκωση του αυταρχισμού ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των αγώνων, αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ σε όλα τα κράτη μέλη της.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μαζί με την Τρόικα προωθούν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, νέες δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, συντριπτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση και το δημόσιο σύστημα υγείας, άγρια φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Γενικεύουν την φτώχεια και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή σε βάρος του ταξικού εργατικού κινήματος. Εξαπολύουν άγρια επίθεση ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι ίδιοι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τους φασίστες της " Χρυσής Αυγής", πρωτοστατούν ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στις ποινικές διώξεις αγωνιστών εργατών, συνδικαλιστών.

Με χαλκευμένες κατηγορίες οι απεργοί της "Χαλυβουργίας" οδηγούνται σε δίκη για να ποινικοποιηθεί ο εννιάμηνος ηρωικός απεργιακός αγώνας τους, το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία. Σωρεία ποινικές διώξεις και δικαστικές καταδίκες σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αγροτών, ακόμη και μαθητών επιστρατεύονται για να τρομοκρατήσουν το λαό, να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα όσων αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική. Να επιβάλλουν με το δόγμα "νόμος και τάξη" την υποταγή στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Οι ίδιοι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τους φασίστες της " Χρυσής Αυγής", πρωτοστατούν στις ποινικές διώξεις αγωνιστών εργατών, συνδικαλιστών, ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα.

Είναι γελασμένοι, το κεφάλαιο, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ αν νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν την ταξική πάλη με διώξεις και καταδίκες, να την απαγορεύσουν με νόμους και διατάγματα. Η ταξική πάλη αποτελεί ιστορική νομοτέλεια, θα οξύνεται και θα κορυφώνεται μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης".

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: