Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σημαντική πρωτοβουλία του ΚΚΕ στη βουλή : Τροπολογία για 50% μείωση του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά σε άνεργους, μαθητές και φοιτητές.

Τροπολογία για τη δραστική μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατέθεσε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή και στο σχέδιο "Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις".

Προβλέπει τη μείωση κατά 50% της τιμής του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και το δικαίωμα στη δωρεάν χρήση τους από ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.
Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

"ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις»
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η κατάργηση λεωφορειακών γραμμών και ιδιαίτερα η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνηση των λαϊκών - εργατικών οικογενειών.
Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με την μεγάλη ανεργία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη φοροληστεία, την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων και τα άλλα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα οι άνεργοι και μεγάλος αριθμός εργαζομένων να μην μπορούν να πληρώσουν το ήδη ακριβό εισιτήριο, που η κυβέρνηση μεθοδεύει και νέα αύξηση του.
Με δεδομένο ότι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να πληρώσουν το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προτείνεται η πιο κάτω νομοθετική ρύθμιση.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο Σχέδιο Νόμου «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις»
Προστίθεται άρθρο ως εξής:
« Από τη ψήφιση του παρόντος νόμου:
Α) Μειώνεται άμεσα και χωρίς να απαιτείται άλλη διοικητική πράξη η τιμή των εισιτηρίων για την επιβίβαση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς ( ΣΤΑΣΥ ) όσο και στις Αστικές Οδικές Συγκοινωνίες ( ΟΣΥ ) κατά ποσοστό 50%.
Β) Άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές έχουν το δικαίωμα να επιβιβάζονται δωρεάν στα ως άνω Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με μόνη προϋπόθεση την κατοχή του σχετικού αποδεικτικού εγγράφου ( κάρτα ανεργίας, φοιτητική, σπουδαστική ή μαθητική ταυτότητα ).
Κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου καταργείται.»
Αθήνα 20/9/2013
Οι προτείνοντες βουλευτές
Παφίλης Θανάσης
Χαλβατζής Σπύρος
Κατσώτης Χρήστος
Γκιόκας Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Μανωλάκου Διαμάντω
Καραθανασόπουλος Νίκος
Μωραΐτης Νίκος

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: