Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μπαράκ Ομπάμα - Ετοιμάζει νέες «αντιτρομοκρατικές» κινήσεις


Την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να εκφωνήσει ομιλία για τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική πολιτική» της κυβέρνησής του, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων στα ζητήματα του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο (που υποτίθεται θα έκλεινε όπως είχε υποσχεθεί)  και της χρήσης μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, που επιχειρούν σε διάφορες περιοχές όπου επεμβαίνει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός.
Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που κράτησε την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με αυτόν, ο Ομπάμα «θα αναλύσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε σήμερα, σε μια περίοδο που η καρδιά της Αλ Κάιντα έχει αποδυναμωθεί, αλλά νέοι κίνδυνοι έχουν αναδυθεί». Χρησιμοποιώντας και πάλι το γνωστό πρόσχημα της οργάνωσης-φαντομά Αλ Κάιντα, ο Ομπάμα ανανεώνει το «οπλαστάσιό» του και αναζητεί και νέα προσχήματα, για να προχωρήσει η πολιτική των επεμβάσεων ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων που δρουν ανά τον κόσμο.
Όσο για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μόνο στο Πακιστάν υπολογίζεται ότι έχουν προκαλέσει το θάνατο σε 3.577 ανθρώπους από το 2004, που εμφανίζονται ως «τρομοκράτες», αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άμαχος πληθυσμός.

«Θα συζητήσει επίσης την πολιτική και τη νομική βάση που συνιστούν το υπόβαθρο των ενεργειών μας εναντίον των τρομοκρατικών απειλών, όπως είναι η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών», συνέχισε η ίδια πηγή.

Στο δε Γκουαντάναμο, τους τελευταίους μήνες, οι 102 από τους 166 κρατούμενους (που έφτασαν εκεί με τις γνωστές πτήσεις της CIA) πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την πολύχρονη κράτησή τους χωρίς να έχουν δικαστεί  και 30 από αυτούς σιτίζονται αναγκαστικά με ρινογαστρικούς σωλήνες, κάτι που αποτελεί διεθνώς ένα είδος βασανιστηρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: