Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Σχόλιο του ΚΚΕ για το ταξίδι Σαμαρά [20/5/2013].


Σχόλιο του ΚΚΕ για το ταξίδι Σαμαρά [20/5/2013].


Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από το κλίμα «εθνικής επιτυχίας», που καλλιεργεί η κυβέρνηση, γιατί οι συμφωνίες που υπέγραψε, εντάσσονται στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που επιδεινώνει συνεχώς τη ζωή του λαού για να στηρίξει το κεφάλαιο. Δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις ότι το βιοτικό του επίπεδο θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.
Ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας περνά μέσα από την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Μόνο με το λαό κυρίαρχο και τη δική του διακυβέρνηση-εξουσία μπορεί να υπάρχει διακρατική, αμοιβαία επωφελής συνεργασία προς όφελός του.

Οι συμφωνίες της κυβέρνησης έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων. Αυτοί θα κερδίσουν από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων, και των σιδηροδρόμων, καθώς και από τις συμφωνίες ναυπήγησης των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών στην Κίνα. Αυτές οι συμφωνίες δε λύνουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ ανοίγουν το δρόμο για νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό. Οι ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αμείβονται με μισθούς πείνας και θα είναι σταγόνα στον ωκεανό των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων.

Την ίδια στιγμή η προώθηση της κατασκευής του αγωγού TAP όχι μόνο δεν εξασφαλίζει ενεργειακή ασφάλεια για τη χώρα και φτηνή ενέργεια για τις λαϊκές οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: