Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Επίθεση χρυσαυγίτη βουλευτή στον δήμαρχο Αθήνας.KKE : Απομονώστε τη συμμορία της Χρυσής Αυγής.


Επίθεση στον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Γερμενή έγινε χτες το πρωί μέσα στο «Κόμβο Αλληλεγγύης» (παλιό φρουραρχείο) του δήμου Αθήνας. 


Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι ο χρυσαυγίτης επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει και πως χτυπήθηκε ένα 12χρονο κοριτσάκι. Άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου αντέδρασαν και σε βίντεο φαίνεται πως απομακρύνουν το Γερμενή και τον βγάζουν από το κτίριο. Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η αστυνομία αναφέρει:
«Βουλευτής της Χρυσής Αυγής εισήλθε στο κτίριο και κινήθηκε απειλητικά κατά του δημάρχου. Απομακρύνθηκε από αστυνομικούς της προσωπικής ασφάλειας του δημάρχου. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται καταγγελίες για απειλητική κίνηση - επίδειξη όπλου από τον βουλευτή».
Νωρίτερα, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και ένταση με την αστυνομία με αφορμή την περιλάλητη «διανομή τροφίμων μόνο για Ελληνες» που προγραμμάτιζε για χτες το πρωί στο Σύνταγμα η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Η διοίκηση του δήμου είχε δηλώσει ότι δε θέλει να γίνει τέτοια διανομή στο Σύνταγμα. Ο δήμαρχος Αθήνας ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης παρέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας, επειδή οι νεοναζί δεν ζήτησαν άδεια από το δήμο.
Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στο Σύνταγμα: Στις 7 το πρωί διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν στο Σύνταγμα και εμπόδισαν φορτηγό των φασιστοειδών με τρόφιμα να προσεγγίσει. Περίπου 40 χρυσαυγίτες ανάμεσά τους και βουλευτές επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ολιγόλεπτη μικροένταση ανάμεσά τους και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Πρόσκαιρα έκλεισαν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας. Ταυτόχρονα, τα φασιστοειδή προσπάθησαν να κατεβάσουν από το φορτηγό μερικές σακούλες με τρόφιμα. Μετά από ένα μισάωρο τέτοιων αντιπαραθέσεων, χωρίς συλλήψεις ή προσαγωγές χρυσαυγιτών, οι φασίστες ανακοίνωσαν, λίγο μετά τις 8 π.μ., από ντουντούκες, ότι τελικά αποχωρούν και θα κάνουν διανομή τροφίμων από τα γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη στο σταθμό Λαρίσης.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του δημάρχου Αθήνας κ. Καμίνη και τον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού. Ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει το ναζισμό, να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: