Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μία 23χρονη γυναίκα νεκρή και σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στην Αττική.


Μια 23χρονη γυναίκα νεκρή και σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου έχει προκαλέσει η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώνεται στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η 23χρονη έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καταπλακώθηκε μαζί με άλλα 2 οχήματα από φερτά υλικά χειμάρρου στη λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Ανασύρθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ανδρών της ΕΜΑΚ, για εντοπισμό τυχών εγκλωβισμένων, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που κατέρρευσε από την βροχή, στην οδό Μαγνησίας, στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.

Νωρίς το πρωί, σημειώθηκε και χαλαζόπτωση, εντείνοντας τα προβλήματα.
Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών έχουν πλημμυρίσει, φωτεινοί σηματοδότες δε λειτουργούν, ενώ σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.
Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως σε Δυτική Αττική και Πειραιά.
Πλημμύρισε για άλλη μια φορά το ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο.
Με σοβαρά προβλήματα η κίνηση στους δρόμους
Πολύ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην κίνηση οχημάτων, καθώς όπως αναφέρει η τροχαία, υπάρχει συσσώρευση υδάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, καθώς και ακινητοποιημένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα, η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Ελληνικού. Παράλληλα, κλειστό είναι και τμήμα της Λεωφόρου Σταμάτας, στη Δροσιά.
Πρίν απο λίγο, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Αττικής Οδού και στη Πειραιώς από Χαμοστέρνας έως Πέτρου Ράλλη, ανοικτή είναι πλέον και η Περιφερειακή Αιγάλεω.
Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, λόγω πλημμύρας.Κλειστή επίσης η παραλιακή στο ρεύμα από Πειραιά προς Συγγρού, στο ύψος του παλιού Ιππόδρομου και τα οχήματα εκτρέπονται από την τροχαία προς Γλυφάδα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Κλειστή η Λεωφόρος Ποσειδώνος και στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του Ασκληπιείου Βούλας.
Σε μερική επιφυλακή η Πυροσβεστική
Σε μερική επιφυλακή, έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αττική.  Μέχρι τις 12:14 είχε δεχτεί 900 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια σε όλη την Αττική. Στο Χολαργό, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση παροχής βοήθειας σε μία έγκυο γυναίκα. Παράλληλα, κλιμάκια της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν νωρίτερα 7 άτομα, από οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί στη Λεωφόρο Σταμάτας, 3 άτομα από ΙΧ στο Μαραθώνα και ένα άτομο από αυτοκίνητο στα Καμίνια.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του Πειραιά και του Κορυδαλλού,λόγω πλημμύρας στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στον Πειραιά.
Προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Στο τμήμα Ομόνοια-Κηφισιά και Πειραιάς-Ταύρος εκτελούνται τα δρομολόγια τουΗλεκτρικού, καθώς στο σταθμό του Θησείου, νωρίτερα, σημειώθηκε πτώση δέντρου στις γραμμές, ενώ τώρα, έχουν  συσσωρευτεί νερά.  Επίσης, έκλεισε ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής του Mετρό, λόγω πλημμύρας, ενώ το Τράμ δεν πραγματοποιεί δρομολόγια.
Δυσκολία πρόσβασης και προβλήματα και σε σχολεία
Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης, προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην λειτουργία σχολείων, σε Ασπρόπυργο, Περιστέρι και Μαραθώνα.
Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε όλη την χώρα, σύμφωνα με το Λιμενικό. Το πρωί, δεν εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια ιπτάμενων δελφινιών από τον Πειραιά, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: