Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος/α θα θέλατε να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο ; Τι ψηφίζουν οι αναγνώστες του Κ.Κ.4ever.


Ποιος/α θα θέλατε να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ στο 19ο συνέδριο ;



Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 104 



Το πρώτο μικρό δείγμα 104 ψήφων από τους αναγνώστες του μπλογκ μας, δεν είναι σαφέστατα αντιπροσωπευτικό για την βάση του Κ.Κ.Ε ,ούτε καν την βάση όσων μας διαβάζουν, αλλά είναι μια αρχή για να παρατηρούμε την εξέλιξη των ποσοστών όσο πλησιάζουμε στο συνέδριο.

Και από την αρχή διευκρινίζω ότι αυτή η έρευνα δεν είναι επιστημονική, σε αυτήν πιθανόν να ψηφίζουν και άτομα που δεν είναι Κ.Κ.Ε και να αλλοιώνουν το αποτέλεσμα, αλλά τέλος πάντων αφορά την προτίμηση που έχει το αναγνωστικό κοινό που μας παρακολουθεί καθημερινά ή τυχαία μπαίνει στο μπλογκ.

Άρα το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό άλλων δημοσκοπήσεων του μπλογκ, τι κόμμα θα ψηφίζατε στις εκλογές, οπότε βλέπαμε ποιοι μας διαβάζουν και όχι την τάση του εκλογικού αποτελέσματος.

Θα ονομάσουμε αυτή την πρώτη μέτρηση ως 1ο "κύμα":

Ξεχωρίζουν λοιπόν 2 επιλογές, αυτή του Θανάση Παφίλη που συγκεντρώνει 39 % και της όποιας απόφασης της ΚΕ του Κ.Κ.Ε με 34 % .Και τα δυο ποσοστά είναι μεγάλα.


Από εκεί και πέρα από 5 % παίρνουν οι επιλογές της Αλέκας Παπαρήγα, Νίκου Σοφιανού και Γιάννη Πρωτούλη.

Στο 2 % η επιλογή της Λουίζας Ράζου, ενώ 1 % του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Γιώργος Μαρίνος και Δημήτρης Γόντικας ακόμα δεν έχουν ψήφο αλλά είπαμε ακόμα μόνο 104 ηλεκρονικά ψηφοδέλτια μετρήσαμε.

Στο 3 % είναι οι αδιάφοροι (σαφέστατα το ποσοστό είναι μεγαλύτερο και πολλοί που δεν είναι Κ.Κ.Ε. δεν ψήφισαν καθόλου στην έρευνα , εκτός αν το 97% των αναγνωστών του μπλογκ ψηφίζουν Κ.Κ.Ε.)



Αλέκα Παπαρήγα
  6 (5%)
Νίκος Σοφιανός
  6 (5%)
Δημήτρης Κουτσούμπας
  2 (1%)
Θανάσης Παφίλης
  41 (39%)
Γιώργος Μαρίνος
  0 (0%)
Δημήτρης Γόντικας
  0 (0%)
Γιάννης Πρωτούλης
  6 (5%)
Λουίζα Ράζου
  3 (2%)
Υποστηρίζω το ΚΚΕ και όποιον εκλέξει η ΚΕ του ΚΚΕ
  36 (34%)
Δεν υποστηρίζω το ΚΚΕ - Δεν με ενδιαφέρει
  4 (3%)




 Το 2ο "κύμα" θα ακολουθήσει όταν φτάσουμε τις 300 ψήφους. Η επιλογή των ονομάτων είναι προσωπική, όπως και η μη επιλογή "κάποιο άλλο" προσώπου ,που αν υπήρχε θα συγκέντρωνε αυτόματα μεγάλο και αποπροσανατολιστικό ποσοστό, καθώς πάντα το άλλο είναι ιδεατό και μας γοητεύει και ίσως δεν υπάρχει ή δεν θα είναι υποψήφιο.Όσοι προτιμούν κάποιον άλλο ας περιοριστούν στις υπάρχουσες επιλογές ή να μην ψηφίσουν.

Red Star.

3 σχόλια:

Αντιφών είπε...

«[...] Ξεχωρίζουν λοιπόν 2 επιλογές, αυτή του Θανάση Παφίλη που συγκεντρώνει 39 % και της όποιας απόφασης της ΚΕ του Κ.Κ.Ε με 34 % .Και τα δυο ποσοστά είναι μεγάλα.»

Εγώ θα το έλεγα αλλιώς:

Ξεχωρίζουν, λοιπόν, δύο επιλογές. Η πρώτη που ενδιαφέρεται για το ποιο πρόσωπο θα είναι στη θέση του ΓΓ του κόμματος, με ποσοστό 61%, και η δεύτερη η οποία δε θεωρεί το ζήτημα του επικεφαλής (ή «επικεφαλής») ουσιαστικό, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να κριθεί αποκλειστικά από την ΚΕ, με ποσοστό 34%.

Υ.Γ. Το «Δεν υποστηρίζω το ΚΚΕ - Δεν με ενδιαφέρει» καλύτερα να μην μετριέται. Το ερώτημα πρέπει να αφορά, κυρίως, όσους υποστηρίζουν και ενδιαφέρονται για το ΚΚΕ.

Red Star είπε...

Όπως πάντα στοχευμένο το σχόλιο σου Αντιφών !

Το "δεν υποστηρίζω το ΚΚΕ -Δε με ενδιαφέρει", μπορούμε να το "βγάλουμε" και να το θεωρήσουμε άκυρη ψήφο, αλλά το έβαλα για να μετρήσουμε και την παράμετρο ενδιαφέροντος-αδιαφορίας.Ίσως ήταν άστοχο τελικά.

Αντιφών είπε...

Θα μπορούσες να βάλεις αντί για τους «δεν ενδιαφέρομαι» τους «κάποιον άλλον».