Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever.21 Δεκεμβρίου...Από το αρχείο του k.k.4ever οι ειδήσεις των τελευταίων ετών.Γράφει ο Red Star.

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever. 
21 Δεκεμβρίου

  1976 : Γεννιέται μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες όλων των εποχών στον Ελληνικό στίβο, η ακοντίστρια, Μιρέλα Μανιάνι.


2009

 21 Δεκέμβρη 2009. 

 Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα μέτρα αντιεγκληματικής πολιτικής που εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατύπωσε το KKE.«Η κυβέρνηση αξιοποιεί την αύξηση της εγκληματικότητας και την προβοκατόρικη 'τρομοκρατική' δράση για να αναδιοργανώσει τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, υλοποιώντας τους 'ευρωτρομονόμους' και τη στρατηγική αντιμετώπισης της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης και πάλης», σημείωσε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

2010

 Σφοδρός σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε απόψε όλη τη νοτιο-δυτική Ιαπωνία, πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τοπική ώρα, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν επίσημες αναφορές για τυχόν θύματα ή ζημιές.



2011

 Το μπλογκ μας αναδημοσιεύει την στήλη η" άποψη του Ριζοσπάστη" με τίτλο"Η δήθεν ευαισθησία για τη ΛΔ Κορέας". Αναλυτικά όλο το άρθρο :


@@@   Με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της ΛΔ Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τα αστικά ΜΜΕ έχουν σηκώσει κουρνιαχτό, κάνοντας λόγο για «δικτατορία», «αυταρχικό καθεστώς» και άλλα περί «αδυναμιών του ηγέτη» κ.λπ.
Οι διάφοροι αστοί κονδυλοφόροι βρίσκουν ευκαιρία να διακωμωδήσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία Κορέας, αξιοποιώντας και ορισμένα φαινόμενα που είναι αταίριαστα με τις αρχές της εργατικής εξουσίας, όπως η οικογενειοκρατία (στον καπιταλισμό περισσεύει, π.χ. οικογένειες Παπανδρέου - Καραμανλή), είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τη δικτατορία των μονοπωλίων και ζητούν την εφαρμογή της «νομιμότητας» που καταργεί εργασιακά, κοινωνικά, λαϊκά δικαιώματα, υμνώντας ως «ιερό» και «απαραβίαστο» το καπιταλιστικό κέρδος και με κάθε ευκαιρία ζητώντας τη σκληρή καταστολή κάθε απεργιακής κινητοποίησης και λαϊκού αγώνα. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για το λαό της ΛΔ Κορέας, όπως και για κάθε άλλο λαό.
Δε θέλουν να έχει το δικαίωμα να μπορεί να διαλέξει ο ίδιος το μέλλον του και γι' αυτό με κάθε τρόπο συντάσσονται με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εντείνουν την επιθετικότητά τους και στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι με την είδηση του θανάτου τόσο η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, σύμμαχος των ιμπεριαλιστών, όσο και οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ «δείχνουν τα δόντια τους» απειλώντας. Ο μόνος υπεύθυνος για την τύχη της χώρας του είναι ο ίδιος ο κορεατικός λαός. Αυτό είναι το κύριο και πρωταρχικό, ανεξάρτητα από κριτικές σκέψεις ή και αντιθέσεις σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο για τις κατευθύνσεις και τους στόχους που μπαίνουν. Αυτό επίσης πρέπει να διαχωρίζεται από τις προσπάθειες νέων επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών κατά χωρών και λαών που «βαφτίζουν» ως «άξονα του κακού» για να προωθούν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Η ιστορική εμπειρία, πρόσφατη και παλιότερη, το επιβεβαιώνει.


2012

 Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι ! Τερατογενέσεις, αποτέλεσμα των κατοχικών όπλων στο Ιράκ.Εικόνες που σοκάρουν και προκάλεσε η Αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ.To k.k.4ever αναδημοσιεύει φωτογραφίες φωτογραφίες από το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

 @@@  Η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ συνεχίζει μέχρι σήμερα, και όπως φαίνεται θα συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμη, να σκοτώνει τον ιρακινό λαό. 
 Αυτό υποστηρίζει άλλο ένα εκτενές δημοσιογραφικό αφιέρωμα, που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», και αποτελείται από επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πλέον πρόσφατη επιστημονική μελέτη επί ιρακινού εδάφους για την εμφάνιση καρκίνου, τερατογενέσεων και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας σε νεογέννητα παιδιά που συσχετίζονται με τα πυρομαχικά του αμερικανικού κατοχικού στρατού που χρησιμοποιήθηκαν στο Ιράκ (απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα τοξικά στοιχεία) που πέρασαν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Ακόμα πιο παλιά...Σαν Σήμερα 20 Δεκέμβρη

1620
 Σαν σήμερα πριν 393 χρόνια, αποβιβάζονται στο Plymouth Rock οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι της Αμερικής.

1976
Σαν σήμερα γεννιέται η ακοντίστρια Μιρέλα Μιανάνι.Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν 2 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1999 στην Ισπανία και το 2003 στη Γαλλία και μια φορά δεύτερη το 2001 στον Καναδά.Επίσης στη Γερμανία το 2002 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες.Το 2000 στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ πήρε το ασημένιο μετάλλιο ενώ στην Αθήνα το 2004 ήταν τρίτη χάλκινη Ολυμπιονίκης. 

1991
 Ο Χαρίλαος Φλωράκης εκλέγεται   από το 14ο Συνέδριο, επίτιμος πρόεδρος του Κ.Κ.Ε.

1998
 Στην κατάμεστη αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος και μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελική εκδήλωση του χρονιάτικου γιορτασμού των 80χρονων του ΚΚΕ.
Η παλιά φρουρά των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, όλων όσοι πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν ή δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, τιμήθηκε στο πρόσωπο του Χαρίλαου Φλωράκη, επίτιμου Προέδρου του Κόμματος, με την απονομή ειδικής πλακέτας
  2004  
 Η Ισλανδία απέρριψε την απαίτηση των ΗΠΑ να αρνηθεί την έκδοση άδειας παραμονής στο Ρέικιαβικ υπέρ του Αμερικανού παλαίμαχου παγκόσμιου πρωταθλητή σκακιού, Μπόμπι Φίσερ, που καταζητείται από την Ουάσιγκτον επειδή παραβίασε διεθνές εμπάργκο κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, για να παίξει σε αγώνα με «αιώνιο» αντίπαλό του Μπόρις Σπάσκι.

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: