Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Μετά τον Λιάπη, ο Τομπούλογλου...Συνελήφθη για εκβιασμό ο πρόεδρος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

 Τη σύλληψη του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία, ανακοινώνοντας ωστόσο και τη σύλληψη ενός συνεργού του.


 Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ ανακοινώθηκε από τη ΝΔ ότι ο Χ. Τομπούλογλου διαγράφηκε από το κόμμα.

Ο Χ. Τομπούλογλου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ στην κατοχή του, ποσό που είχε απαιτήσει εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου κατόπιν διαγωνισμού.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» ζήτησε τα χρήματα ως αντάλλαγμα προκειμένου να μην κηρύξει την εν λόγω εταιρεία έκπτωτη από το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 190.000 ευρώ, που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας.
Τα προσημειωμένα χρήματα παραδόθηκαν στον Χάρη Τομπούλογλου έπειτα από συνάντηση που προγραμματίστηκε με εκπρόσωπο του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας.

Ο κ. Τομπούλογλου έδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, και στη συνέχεια αμφότεροι συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: