Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής, για την εμβάθυνση της ΟΝΕ και την τραπεζική ένωση, καθώς και για την ενίσχυση της Kοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, που αποτελεί το στρατιωτικό - πολεμικό βραχίονα της ΕΕ, ανέδειξαν τόσο την κοινή επιδίωξη να ενισχυθεί η επιθετικότητα της ΕΕ ενάντια στους λαούς όσο και τις αντιθέσεις των κρατών-μελών, κυρίως των πιο ισχυρών, στο εσωτερικό αυτής της λυκοσυμμαχίας.

 
Η ενίσχυση της Kοινής Πολιτικής Aσφάλειας και Άμυνας της ΕΕ στοχεύει στην παραπέρα προσαρμογή των εθνικών αμυντικών δογμάτων,των εθνικών ενόπλων δυνάμεων και των εξοπλισμών στους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. Αυτοί οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε συνεργασία με το NATO και αυτοτελώς, με στόχο τη διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε νέες αγορές. Ενισχύονται η δράση και οι υποδομές του ευρωστρατού, των"Μάχιμων Σχηματισμών Δράσης". Η πολεμική βιομηχανία συγκεντρώνεται στα χέρια των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, υπονομεύονται και οδηγούνται σε διάλυση εθνικές αμυντικές βιομηχανίες, όπως τα ΕΑΣ και οι άλλες αμυντικές βιομηχανίες στη χώρα μας.
 
Οι έντονες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τόσο στο εσωτερικό της ΕΕ όσο και με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αφορούν τις σχέσεις της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, την αυτοτελή στρατιωτική δράση και την πολεμική βιομηχανία της ΕΕ, τη διαμάχη για την πρωτοκαθεδρία στο μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο από τους μονοπωλιακούς ομίλους των ενεργειακών πόρων και την εκμετάλλευση των λαών. Την ίδια στιγμή η ΕΕ στήνει μηχανισμούς καταστολής και στρατιωτικά τείχη εναντίον εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων που οδηγούνται στο ξεριζωμό με ευθύνη και της ΕΕ.
 
Ταυτόχρονα η διαδικασία ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης, θα ενισχύσει τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, τα μονοπώλια στο σύνολό τους. Για τον ενιαίο μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών που προωθείται, υπερίσχυσε τελικά η γερμανική θέση διαχείρισης των υπερχρεωμένων τραπεζών σε επίπεδο κράτους σε αντιπαράθεση με την άμεση διάσωση των υπερχρεωμένων τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας την οποία ήθελαν η Γαλλία και η Ιταλία. Η διάσωση του τραπεζικού συστήματος θα συνοδεύεται με αντιλαϊκά μέτρα και με επίθεση στις λαϊκές καταθέσεις.Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνα και παραπλανητικά είναι τα συνθήματα για«περισσότερη Ευρώπη» και για έναν «διαφορετικό ρόλο της ΕΚΤ», που υιοθετούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονοδρόμου. Η ΕΕ χειρότερη γίνεται, καλύτερη όχι.
 
Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, με ισχυρό ΚΚΕ,για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται και να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων, αποτελεί τη μόνη ελπίδα για το λαό, τη μόνη προοπτική για τα λαϊκά συμφέροντα.
 
Πηγή: K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: