Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων» για τους 4 Κουβανούς κρατούμενους.

 Στις παραμονές της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης η «Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης, για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


«Για πάνω από 15 χρόνια, ο Antonio Guerrero, ο Ramon Labañino, ο Gerardo Hernandez και ο Fernando Gonzalez έχουν στερηθεί την ελευθερία τους στις φυλακές των ΗΠΑ.
Ο René González, o πέμπτος από αυτούς, έχει απελευθερωθεί και βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση μετά από 13 χρόνια στη φυλακή.
Οι 5 ήρωες  συνελήφθησαν στο Μαϊάμι, ενώ παρακολουθούσαν και ερευνούσαν τρομοκρατικές ομάδες. Πρόκειται για αυτούς τους αντι-Κουβανούς τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στο Μαϊάμι και είναι γνωστοί για τις δράσεις τους που έχουν φέρει το θάνατο και έχουν προκαλέσει βάσανα στον κουβανικό λαό για πάνω από 30 χρόνια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ άδικα φυλάκισε τους 5 Κουβανούς πατριώτες μετά από μια δίκη-παρωδία, όπου έλαβαν χώρα σοβαρές νομικές κακοδικίες.

Αναδεικνύουμε την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων που έχασαν την ελευθερία τους επειδή προσπάθησαν να αποτρέψουν τρομοκρατικές πράξεις σε βάρος της Κούβας και να προστατέψουν τις ζωές Κουβανών και ξένων πολιτών στο νησί. Πέρα από την άδικη φυλάκισή τους, αντιμετωπίζουν διάφορες παραβιάσεις των βασικών τους δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Αυτές περιλαμβάνουν αυθαίρετες απαγορεύσεις σε επισκέψεις από συζύγους και συγγενικά πρόσωπα από τους οποίους έχουν αποχωριστεί για πάνω από 15 χρόνια.

Η εχθρική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που φτάνει το σημείο να υποκινεί κρατική τρομοκρατία σε βάρος της Κουβανικής Επανάστασης, βρίσκεται πίσω από τη φυλάκιση των 4 πατριωτών. Αυτό είναι μια εχθρική πολιτική πράξη των ΗΠΑ απέναντι στην αποφασιστικότητα του λαού της Κούβας να ενισχύσει την αντίστασή της ενάντια στον ιμπεριαλισμό και να προχωρήσει με την επανάστασή της παραπέρα και παρά τον αμερικανικό αποκλεισμό.

Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και απαιτούμε να απελευθερώσει αμέσως τους 4 Κουβανούς. Εμείς, με αυτό το ψήφισμα, θυμίζουμε ότι οι τρομοκρατικές ομάδες στο Μαϊάμι είναι αυτές που έχουν διαπράξει εγκλήματα σε βάρος του λαού και πρέπει να φυλακιστούν αντί για εκείνους.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις παράνομες δράσεις σε βάρος του κουβανικού λαού με τη στήριξη των συμμάχων τους στην Ευρώπη. Η Κοινή Θέση της ΕΕ αποτελεί άμεση επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας. Χρησιμοποιώντας τις δήθεν παραβιάσεις της ελευθερίας του λόγου ως πρόσχημα για να προωθήσει την αλλαγή καθεστώτος στη Κούβα, η ΕΕ σκόπιμα παραβλέπει την άδικη φυλάκιση των 4 Κουβανών και τις ωμές παραβιάσεις των βασικών τους δικαιωμάτων. Βραβεύει την ίδια στιγμή γνωστούς μισθοφόρους και αντεπαναστάτες και ασκεί πίεση που στοχεύει να προωθήσει την αλλαγή καθεστώτος. Καταδικάζουμε την υποκρισία της πολιτικής της ΕΕ για την Κούβα και απαιτούμε την κατάργηση της Κοινής Θέσης.

Απευθυνόμαστε στους λαούς της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη στους 4 Κουβανούς, ενημερώνοντας για αυτόν τον αγώνα και να συμβάλουμε διαδίδοντας την αλήθεια ενάντια στην αδικία. Ακόμα κι αν όλες οι νομικές δυνατότητες εξαντληθούν, είναι ακόμη δυνατό οι Κουβανοί ήρωες να απελευθερωθούν με τη διεθνή αλληλεγγύη και πάλη των λαών του κόσμου.

Ζητώ η Κουβανική Επανάσταση!

Λευτεριά στους Κουβανούς Πατριώτες».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: