Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

¡Hasta la victoria siempre camarada Raymundo ! K.K.E : Μήνυμα στο KK Μεξικού για τη δολοφονία 3 στελεχών του.

Μήνυμα στο KK Μεξικού για τη δολοφονία 3 στελεχών του.Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο πολιτικό έγκλημα μηχανισμών που βασάνισαν και δολοφόνησαν τον Ραοϊμούντο Βελάσκες Φλόρες, Γενικού Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚ Μεξικού στο κρατίδιο του Γκερέρο, τον Σαμουέλ Βάργκας Ραμίρες, μέλους της Επιτροπής Περιοχής και τον σ. Μιγκέλ.

Τα στελέχη του ΚΚΜ δολοφονήθηκαν όντες καθοδόν για να συμμετέχουν σε συγκέντρωση αγροτών, που θα γινόταν την Κυριακή 4 Αυγούστου στην πρωτεύουσα του κρατιδίου. Ήταν βασικά στελέχη της Επαναστατικής Ένωσης Αγροτών του Νότου «Εμιλιάνο Ζαπάτα» γνωστοί για τη συμμετοχή και συμβολή τους στους αγώνες των φτωχών αγροτών, ενάντια στα καναδικά και άλλα εξορυκτικά μονοπώλια που τους εκτοπίζουν από τη γη τους.
Σύντροφοι,
Η ωμή δολοφονία των συντρόφων δεν θα μείνει ατιμώρητη. Είναι γελασμένοι οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και του αστικού κράτους αν πιστεύουν ότι μπορούν με την τρομοκρατία να σιωπήσουν τους κομμουνιστές, να σταματήσουν την ταξική πάλη. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και θα απαντήσουν και θα περιφρουρήσουν το ΚΚΜ από την επίθεση που δέχεται.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού, αλλά και οι κυβερνήσεις σε κρατιδιακό και δημοτικό επίπεδο έχουν τεράστια ευθύνη για τη δολοφονία των συντρόφων μας, ιδιαίτερα όταν είναι ήδη γνωστό ότι στο συγκεκριμένο κρατίδιο δεν υπάρχουν στοιχειώδεις διασφαλίσεις για την ελεύθερη πολιτική δράση των κομμουνιστών και όσων αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό.
Παρακαλούμε μεταβιβάστε στα μέλη του ΚΚΜ και στις οικογένειες των συντρόφων τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την δέσμευσή μας να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη μας και την κοινή μας πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: