Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία και τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Σχόλιο του Κ.Κ.ΕΟι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την προσχηματική καμπάνια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων, τις συνομιλίες Ομπάμα - Κάμερον και τις πληροφορίες για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή, επιβεβαιώνουν ότι κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, η οποία προετοιμάζεται εδώ και καιρό με τη στήριξη και τον εξοπλισμό των λεγόμενων αντικαθεστωτικών από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Μεγάλη είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο νομιμοποιούν την επέμβαση, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα.
Ο ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής έχουν πείρα και γνωρίζουν πως χρησιμοποιήθηκαν παρόμοια προσχήματα στο παρελθόν, για να δικαιολογηθούν ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις και αλλαγές συνόρων. Πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γι' αυτές τις εξελίξεις, σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων στην περιοχή. Να απαιτήσει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία διευκόλυνση για την πραγματοποίηση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ. 

Πηγή : KKE

Δεν υπάρχουν σχόλια: