Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Δημήτρης Κουτσούμπας : Αναβάθμιση και όχι κατάργηση των νοσοκομείων.

Συνάντηση με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας και εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης, είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Συνάντηση για το θέμα της κατάργησης του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων, είχε χτες το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Στη συνάντηση, που έγινε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, εκτός από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΣΔΑ, συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς και εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών Αγίας Βαρβάρας και Πετρούπολης. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν και τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής και Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.
Το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» είναι ένα από τα 8 νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη που καταργούνται και θα λειτουργούν μόνο ορισμένα εξωτερικά ιατρεία. Από τα 148 κρεβάτια του, θα παραμείνουν τα 28, ενώ 170 εργαζόμενοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τους χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αθήνας - Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω κ.ά. - που απευθύνονταν στο νοσοκομείο. Είναι ενδεικτικό πως στο «Αγία Βαρβάρα» γίνονταν το χρόνο περίπου 25.000 εισαγωγές, 100.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, 1.500 χειρουργεία, εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεις στα εργαστήρια.
Τώρα, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας στερούνται σημαντικών υπηρεσιών και σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα ή προς άλλα νοσοκομεία (π.χ. Αττικόν), όπου έχουν «στεριώσει» τα ράντζα, οι αναμονές για χειρουργεία και θεραπείες είναι πολύμηνες, ενώ στην εφημερία περιμένουν μέχρι και 9 ώρες!
Οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα
Μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:
«Oι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση για τις λαϊκές οικογένειες, που ήδη βιώνουν μια μεγάλη βαρβαρότητα από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με χιλιάδες άνεργους, με χιλιάδες λαϊκά στρώματα να υποφέρουν στην ανεργία, στη φτώχεια και την ανέχεια, θα δημιουργήσει παραπέρα έκρηξη, μεγάλη όξυνση του προβλήματος, και με την πορεία συρρίκνωσης του "Αγία Βαρβάρα", πρώην Λοιμωδών και βέβαια με το τελικό κλείσιμο που δρομολογεί η κυβέρνηση.
Η λύση, που προτείνουν και οι φορείς της περιοχής, και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υλοποιεί η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτήν τη στιγμή. Δηλαδή, απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χρειάζεται αναβάθμιση των κλινικών, ενίσχυση των ειδικοτήτων. Και βέβαια χρειάζεται και αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας που πάρα πολλά συρρικνώνονται, υπολειτουργούν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και προς την κυβέρνηση και στο λαϊκό κίνημα, με στήριξη των κινητοποιήσεων των εργατικών λαϊκών σωματείων, των μαζικών φορέων, έτσι ώστε να μην περάσει το κλείσιμο του "Αγία Βαρβάρα", όπως επίσης το κλείσιμο και η συρρίκνωση άλλων νοσοκομειακών μονάδων. Και στη Βουλή θα βρεθούμε και αύριο (σ.σ. σήμερα) στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας».
Να αναιρεθούν τα σχέδια
Ο Παναγιώτης Μπιτούνης, γενικός γραμματέας του ΑΣΔΑ δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η Δυτική Αθήνα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και ο πληθυσμός υποφέρει από όλα αυτά τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι που κλείνει το νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα", το πρώην Λοιμωδών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα τελευταία στιγμή, να αναιρέσει αυτά που έχει προγραμματίσει - να κλείσει το νοσοκομείο - και να σταθεί δίπλα μας, να ενισχύσει και να αναβαθμίσει το νοσοκομείο, ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας.
Ζητάμε τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής και ζητάμε από την κυβέρνηση να το τελειώσει γρήγορα αυτό το θέμα γιατί οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας είναι αναστατωμένοι και φυσικά δε θα το αφήσουμε έτσι, θα ενεργήσουμε δυναμικά για να αποτραπεί αυτός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: