Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας

Ανακοίνωση για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Δεν την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση με τα μέτρα που προωθεί για αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας προς τα λαϊκά στρώματα. Αποτελεί επικίνδυνη επιδείνωση για την υγεία του λαού το σχέδιο κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων μονάδων Υγείας, που η κυβέρνηση βαφτίζει «αλλαγή του ρόλου τους». Αποτελούν πρόκληση οι καταργήσεις δημόσιων κρεβατιών και εργαστηρίων, η ενδεχόμενη απόλυση μέσω της κινητικότητας - διαθεσιμότητας του ήδη ανεπαρκούς σε αριθμό υγειονομικού προσωπικού,

οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα ελέγχουν -όχι τις «σπατάλες»- αλλά την απαρέγκλιτη εναρμόνιση των παροχών στα όρια των δραστικών περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης και των παροχών του ΕΟΠΥΥ.
Η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδιώκουν τη διαμόρφωση ακόμα πιο «φτηνών» εργαζομένων. Γι’ αυτό:
Ενοχοποιούν και αφαιρούν ακόμα και από τα ελάχιστα υπολείμματα παροχών στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιβάλλουν την περαιτέρω αύξηση των άμεσων και ανταποδοτικών πληρωμών για την αγορά ιατρικών, εργαστηριακών εξετάσεων, θεραπειών και φαρμάκων.
Ενισχύουν τα μονοπώλια στην Υγεία και την επιχειρηματική δράση των συρρικνωμένων δημόσιων μονάδων, με ασθενείς που θα πληρώνουν ακριβά και εργαζόμενους υγειονομικούς που θα στοιχίζουν φθηνά, προκειμένου να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και Κ.Υ.- επιχειρήσεων.
Καμία συγχώνευση – κατάργηση δημόσιας μονάδας υγείας, κρεβατιών και εργαστηρίων. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση, καμία απόλυση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρης και σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός και παροχή όλων των υπηρεσιών υγείας απολύτως δωρεάν σε όλους, ανεξάρτητα της ασφαλιστικής, εργασιακής, οικονομικής κατάστασης ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, χρώματος και θρησκείας.
Καμία εμπιστοσύνη στους νέους «Σωτήρες», που κοροϊδεύουν το λαό ότι μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο, μπορούν να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα στην υγεία.
Τώρα χρειάζεται οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια. Απαιτούνται βαθύτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές, για ανάπτυξη που θα εξασφαλίζει ένα δημόσιο, σύγχρονο, καθολικό και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».
Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: