Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - Καμία απόλυση πουθενά!
Όχι στα παζάρια και στα «μεταβατικά σχήματα» σφαγής!
Άπλωμα του αγώνα παντού!

 
· Η κυβέρνηση Σαμαρά, αμέσως μετά τη δημοσίευση στην “Εφημερίδα της κυβέρνησης” της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που επιτρέπει με υπουργικές αποφάσεις να κλείνουν δημόσιοι οργανισμοί, προχώρησε σε μια φασιστικού χαρακτήρα ενέργεια, ακόμα και για τα πλαίσια αυτής της αστικής δημοκρατίας: να καταργήσει την κρατική τηλεόραση και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτή.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια πρωτοφανής ενέργεια επίδειξης πυγμής που στοχεύει στον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης από τους καναλάρχες-εκφραστές της τροϊκανής και κυβερνητικής προπαγάνδας και μερίδες του ντόπιου κεφαλαίου που διασυνδέονται ποικιλότροπα με τα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας. Είναι μέρος του τροϊκανού προγράμματος των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα, στο οποίο έχει δεσμευτεί η τρικομματική κυβέρνηση και σηματοδοτεί την κατά μέτωπο επίθεση στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, με οδυνηρές επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις στο κτίριο της ΕΡΤ συμπυκνώνουν την επιθυμία χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως νέων, να πάρουν δύναμη και κουράγιο και να αναζητήσουν δρόμους αντίστασης στις χειρότερες μέρες που τους υπόσχονται το ΔΝΤ, η ΕΕ και το μαύρο μπλοκ που συγκυβερνά και που δεν θα διστάσει να συνεργαστεί και με φασιστικές ομάδες για να περάσει πιο βάρβαρα μέτρα.

· Υπάρχουν σαφείς κίνδυνοι στην εξέλιξη του αγώνα. Ο πιο σοβαρός είναι η ανάθεσή του στους χειρισμούς των εταίρων της τρικομματικής και η προσπάθεια να βρεθεί ανάμεσά τους φόρμουλα συμβιβασμού. Εκτιμάμε, ωστόσο, ότι ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός το πολύ που μπορεί να περιλαμβάνει είναι ένα στραπατσάρισμα του γοήτρου του Σαμαρά. Σε καμία περίπτωση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν επιδιώκουν το ουσιαστικό μπλοκάρισμα της κυβερνητικής πολιτικής και των απολύσεων.
Αντίστοιχα, η προσπάθεια τμημάτων της Αριστεράς να προτάξουν το αίτημα «να πέσει η κυβέρνηση», ακόμα και αν προέρχεται από την εκτίμηση ότι ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να δημιουργήσει εξεγερσιακή κατάσταση, στην πραγματικότητα λειτουργεί αποκλιμακωτικά για το κίνημα και το ξεφουσκώνει πάνω στα ανώδυνα στρώματα των κοινοβουλευτικών αυταπατών.
Με δυο λόγια, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που βρίσκονται μπροστά στα κλεισίματα και στις απολύσεις, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τα παζάρια αυτών που σχεδιάζουν τη σφαγή τους.
Το δικαίωμα στη δουλειά είναι από τα πιο θεμελιακά δικαιώματα στη ζωή. Οι εργαζόμενοι το διεκδικούμε με αξιοπρέπεια και θάρρος και δεν απολογούμαστε γι’ αυτό στα διάφορα καθάρματα των κυβερνήσεων και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

· ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ τη διενέργεια συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων σε όλες τις πόλεις της χώρας τις επόμενες μέρες, στην κατεύθυνση απλώματος του αγώνα και κόντρα στις ψεύτικες ελπίδες για κάποιου τύπου θετικές εξελίξεις στη συνάντηση των τριών που μπορεί να κάμψουν το κίνημα. Στην Αθήνα συγκεκριμένα (που από τα πράγματα φέρει το μεγαλύτερο βάρος της αντιπαράθεσης) προτείνουμε συγκέντρωση στο κέντρο (π.χ. στο Σύνταγμα), και στη συνέχεια διαδήλωση προς το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.
Καλούμε επίσης τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ώστε αυτές τις μέρες η ΕΡΤ να γίνει το βήμα κάθε αγωνιζόμενου εργαζόμενου, κάθε άνεργου, κάθε νέου, κάθε συνταξιούχου της χώρας. Να γίνει η φωνή της λαϊκής πληροφόρησης και των αγώνων!

· ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

· ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

· ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!

· ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ! · ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! 




Δευτέρα 17/6 /2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: