Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μια μικρή αύξηση 7 λεπτών του ευρώ στα MMM αποτέλεσε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις και άγρια καταστολή τους στο Σάο Πάολο και άλλες πόλεις της "αριστερής" Βραζιλίας.Η θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος.Γράφει ο Red Star.


Ξεσηκώθηκαν και οι Βραζιλιάνοι !




Η αύξηση στα εισιτήρια των ιδιωτικών ΜΜΜ στο Σάο Πάολο ήταν μόλις 7 λεπτά του ευρώ (από 1,05 ευρώ σε 1,12).Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΜΜΜ είναι κάκιστες και η αύξηση για τους φτωχούς εργαζόμενους θεωρήθηκε ως πρόκληση.

Την ίδια ώρα ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και την Ολυμπιάδα στο Ρίο το 2016.

Η σπατάλη της κεντροαριστερής κυβέρνησης , τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό στον φτωχό λαό της Βραζιλίας.


Έτσι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν αυτή η  μικρή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Η τοπική πολιτική επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βραζιλίας ( PCB)  εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τους μαχητικούς εργάτες και τους φοιτητές του Σάο Πάολο που βγήκαν στους δρόμους.

Η αστυνομία με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ καταστέλλει τις κινητοποιήσεις, που έχουν δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις.

Παρόλα αυτά το κίνημα δεν υποχωρεί και έχει εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η τοπική πολιτική επιτροπή του PCB χαιρέτισε την αγωνιστικότητα και γενναιότητα των συντρόφων  μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας (UJC) που συγκρούστηκαν με την αστυνομία χωρίς φόβο .Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους κομμουνιστές, κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του δήθεν αριστερού Εργατικού Κόμματος (PT ) που συγκυβερνά στην Βραζιλία.

Μάλιστα ο υπουργός δικαιοσύνης που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, προσέφερε προκλητικά την βοήθεια της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πόλη του Σάο Πάολο για την βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: