Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Βενεζουέλα : Νέα όξυνση εκ μέρους της αντιπολίτευσης.Προκαλεί με τελεσίγραφο ο Καπρίλες για επανακαταμέτρηση έχοντας την στήριξη των Η.Π.Α.


 Νέα όξυνση εκ μέρους της αντιπολίτευσης

Σκίτσο από το  http://latuffcartoons.wordpress.com/

Στο κόκκινο και πάλι η πολιτική ένταση αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς ο μεγάλος χαμένος των εκλογών και υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες έδωσε «τελεσίγραφο» 24 ωρών προς την Εθνική Εκλογική Επιτροπή-CNE, ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία της επανακατάμετρησης των ψήφων των εκλογών της 14ης Απριλίου που ζήτησε επισήμως.
Ο Καπρίλες δίχως να δίνει στίγμα τι θα πράξει, αν δεν γίνει η επανακαταμέτρηση του 46% των ψήφων που υπολείπεται δε δίστασε, για άλλη μία φορά, δεδομένης και της ανοικτής στήριξης των ΗΠΑ ή ακόμη καλύτερα κατ' εντολήν των ΗΠΑ, να «πυρπολήσει» με τις δηλώσεις του που έκανε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, χρησιμοποιώντας τη γνωστή μέθοδο της εκ προοιμίου αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν.
Πάντως, χτες ο λαό της Βενεζουέλας, αναμενόταν να διαδηλώσει στους δρόμους του Καράκας, σε στήριξη της κυβέρνησης και της Μπολιβαριανής Διαδικασίας αλλά και καταγγελίας των ενεργειών πρόκλησης χάους και αποσταθεροποίησης.
Ανάλογες, όπως αυτές που έλαβαν χώρα την επομένη των εκλογών, ειδικά τη νύχτα της Δευτέρας 15ης Απριλίου, που κάποιοι ήδη την προσομοίωσαν με τη «νύχτα των κρυστάλλων», εξαιτίας του κεντρικά συντονισμένου πογκρόμ και του δολοφονικού αμόκ «ένοπλων ομάδων» εναντίον κυβερνητικών κτιρίων αλλά και μελών, στελεχών και οπαδών του κυβερνώντος κόμματος και άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στον ευρύτερο «Πατριωτικό Πόλο».
Στο μεταξύ οι αρχές ασφαλείας της Βενεζουέλας συνέλαβαν χθες τον Τίμοθι Χάλετ Τρέισι για «χρηματοδότηση και υποκίνηση», κυρίως φοιτητικών οργανώσεων σε ενέργειες που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρρες. Επίσης, το Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ξεκίνησε επισήμως ποινική έρευνα που ακολούθησαν τις εκλογές μετά την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελέως, Λουίσα Ορτέγκα Ντίας, ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα των αρχών κατά τα γεγονότα της 15ης Απριλίου δολοφονήθηκαν 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 78, ενώ ήδη οι αρχές έχουν βρει κάποιους εκ των θυτών, που σύντομα θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Τέλος, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακήρυξε το ηλεκτροδοτικό σύστημα της χώρας ο Νικολάς Μαδούρο, και έδωσε την εντολή στις Ενοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την ασφάλειά του, ώστε να αποτρέψουν άλλες ενέργειες σαμποτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: