Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα " Η Ελλάδα αύριο " .Προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ με 31 %.Ακολουθούν η Ν.Δ. με 28,5 % και τρίτη η Χ.Α. 11 %.Στην τέταρτη θέση το Κ.Κ.Ε. με 6 % μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πέφτουν οι Αν.Έλληνες στο 5,5 %.


Μπροστά με 2,5 % διαφορά από τη Ν.Δ. ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ. Ανεβαίνει το Κ.Κ.Ε. στο 6 %


Να σημειωθεί ότι το 76% των πολιτών θεωρεί ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λάθος, ενώ το 60,3% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει μειωθεί ο μισθός του.
Το 24,1% δηλώνει ότι ο μισθός καταβάλλεται με καθυστέρηση και το 16,4% παραδέχεται ότι εργάζεται λιγότερες ώρες - μέρες με χαμηλότερη αμοιβή.
Μόνο το 19% των σημερινών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δεν έχει υποστεί αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς της εργασίας του.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι και πάλι ο "Κανένας" με 52,4%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 19,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,3%.
Το 38% θεωρεί ότι η κυβέρνηση "πρέπει να συνεχίσει το έργο της ώστε σύντομα να φανούν θετικά αποτελέσματα", το 31% ότι η χώρα "πρέπει να πάει σε εκλογές ώστε να προκύψει μια άλλη Κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική" και το 26% θεωρεί ότι η καταλληλότερη λύση είναι η χώρα να μην προχωρήσει με καμία από τις δύο εναλλακτικές επιλογές.
Στην παράσταση νίκης (αν είχαμε αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε, ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις) προηγείται η ΝΔ με 25,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%.
Τέλος, ως προς τις εκλογικές τάσεις η έρευνα του Μαρτίου δείχνει τη σταθερή απομάκρυνση από την πρόθεση εκλογικής πράξης του 55% περίπου του εκλογικού σώματος. Το 46% δηλώνει προτίμηση προς κάποιο πολιτικό κόμμα, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του εκλογικού σώματος κινείται μεταξύ αποχής, λευκού, άκυρου και απροσδιόριστης συμπεριφοράς.


Πηγή : news247.gr

1 σχόλιο:

Αντιφών είπε...

Κανένα δίμηνο ακόμα και θα έχουμε πιο σαφή εικόνα! Καυτό καλοκαίρι θα είναι το φετινό!