Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Γραμματείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις τελευταίες εξελίξεις.


Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνήλθε σήμερα το πρωί και ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα του χθεσινοβραδινού Εurogroup. Αναλύοντας τα δεδομένα έχει καταλήξει σε ορισμένες κατ' αρχήν εκτιμήσεις:
 
1.Εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τον εκδικητικό και νεοαποικιακό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Τρόικα και το ΔΝΤ το θέμα της Κύπρου. Επιχείρησαν και επιχειρούν  με βάση ατεκμηρίωτες κατηγορίες να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές επιλογές και εμμονές στην Κύπρο, οδηγώντας τον τόπο και το λαό μας σε καταστάσεις ανάλογες των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.
 
2.Εκφράζουμε επίσης την έντονη δυσφορία μας γιατί σε μια τόσο σημαντική και κρίσιμη στιγμή για τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του επέλεξαν μοναχική πορεία. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Αναστασιάδης, δεν ένιωσε σε καμιά στιγμή την ανάγκη ούτε να διαβουλευτεί αλλά ούτε και να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα. Τουλάχιστον σε ό, τι αφορά το ΑΚΕΛ, αυτό συνέβη. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση αναλαμβάνουν ακεραία την ευθύνη για τις εξελίξεις.
 
3.Από μια πρώτη ανάγνωση τα συμπεράσματα είναι δυστυχώς καταθλιπτικά. Η Κυβέρνηση υποχώρησε ατάκτως από τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές της δεσμεύσεις. Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης στη σύσκεψη των Αρχηγών για την Οικονομία το περασμένο Σάββατο, είπε πως είναι έτοιμος να αποδεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να φύγει από το τραπέζι η απαίτηση του ΔΝΤ για κούρεμα καταθέσεων. Τελικά, αποδέχθηκε και τις δύο καταστροφικές απαιτήσεις των δανειστών αλλά και άλλα οδυνηρά μέτρα. Ο κυπριακός λαός μόλις πριν από 3 εβδομάδες εμπιστεύτηκε τον κ. Αναστασιάδη με το επιχείρημα ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διαπραγματευθεί σκληρά το Μνημόνιο. Αντ΄αυτού, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, αποδέχτηκε τις καταστροφικές τους απαιτήσεις. Με το καλημέρα της διακυβέρνησης του, ο κ. Αναστασιάδης αποδείχθηκε πλήρως ανακόλουθος. Έδωσε το πρώτο του τεστ αντοχής στις  πιέσεις και απέτυχε.
 
Σε ότι αφορά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν, ως ΑΚΕΛ θα τα μελετήσουμε άμεσα και θα τοποθετηθούμε για το  κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά και ολοκληρωμένα. Γι΄αυτό το σκοπό, το Πολιτικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ θα συνέλθουν αύριο πρωί για να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε αποφάσεις.
 
Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής που μελέτησε τα δεδομένα θα προτείνει στο Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή να καταψηφίσουν  τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του.
 
Το ΑΚΕΛ θα αντιδράσει σε αυτές τις εκβιαστικές πιέσεις και θα καλέσει τον κυπριακό λαό σε ψύχραιμη, οργανωμένη, συλλογική και  πολιτική αντίδραση. Οι στιγμές απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αντιτίθενται σε αυτές τις μεθοδεύσεις, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μέτωπο αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές. 

Πηγή : ΑΚΕΛ
 

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΡΕ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ......!!!
ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΟΤΕ.....!!!
ΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΑΚΕΛ στα ΚΑΓΚΕΛΑ.....!!!

Αντιφών είπε...

Είναι αργά για Δάκρυα, Στέλλα. Καληνύχτα ΑΚΕΛ!