Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ενόψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών : Ανακοίνωση της ΚΝΕ στους σπουδαστές και τους φοιτητές .


Σε ανυποχώρητη δράση για την οργάνωση του αγώνα και του κινήματος καλεί τους σπουδαστές η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, ενόψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών.

Απευθύνεται στους σπουδαστές που βλέπουν τους γονείς τους να παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την ανεργία, την καθυστέρηση πληρωμών, τα χαράτσια, τους φόρους, τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την πληρωμή στις υπηρεσίες Υγείας, το κόστος των σπουδών.

Που αναγκάζονται να δουλέψουν, για να αντεπεξέλθουν στις σπουδές, να βοηθήσουν τους δικούς τους, που κάνουν πρακτική και είναι απλήρωτοι. Που φτάνουν σε αδιέξοδο και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Που προσπαθούν να πάρουν ένα πτυχίο και βλέπουν μπροστά τους ένα μέλλον με 430 ευρώ μισθό, αν καταφέρουν να βρουν δουλειά, χωρίς συμβάσεις, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τους καλεί:
  • Να παλέψουν με τις Επιτροπές Αγώνα, με τους Συλλόγους, με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σε όλες τις σχολές, τμήματα και έτη.
  • Να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα, με γενικές συνελεύσεις, τη δημιουργία εκλεγμένων επιτροπών.
  • Να απαιτήσουν να κάνουν απολογισμό στους φοιτητές, όσοι εκλέχτηκαν στις προηγούμενες φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.
  • Να πάρουν πάνω τους τη διεξαγωγή των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, με στόχο ενεργούς και ζωντανούς συλλόγους και μαχητικά όργανα.
  • Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής που δημιουργούνται σε κάθε σχολή από τα μέλη της ΚΝΕ και κάθε φοιτητή που δεν ανέχεται τις μισές σπουδές, τη μισή δουλειά, τη μισή ζωή.

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: