Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα: Υπάρχει χρόνος να περιθωριοποιήσουμε το ναζισμό.


Η καταδίκη του ΚΚΕ στη ναζιστική προπαγάνδα σε μικρούς μαθητές ενόχλησε τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα ο βουλευτής του μορφώματος Δημήτρης Κουκούτσης να βγάλει όλη την αντικομμουνιστική χολή του.
«Και το ΚΚΕ έκανε κάλαντα–παρωδία και γιορτή στον Περισσό», «πάρτε το χαμπάρι, μετά από 64 χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει τη σωστή ιστορία», «είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών» «δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό» ήταν οι πιο χαρακτηριστικές φράσεις του Δ. Κουκούτση.
Σε δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα:
Ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα της πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός. Αυτό να μην το ξεχνά κανείς. Σήμερα υπάρχει χρόνος να τον περιθωριοποιήσουμε».

Τη ναζιστική προπαγάνδα, τη ρατσιστική φασιστική αντίληψη της Χρυσής Αυγής και τον αντικομμουνισμό που εκφράστηκε στην ολομέλεια της βουλής, καταδίκασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής (Δείτε εδώ το βίντεο) 
Τόνισε πως η προσπάθειά τους να σπείρουν το μίσος μεταξύ εργατών, ελλήνων και ξένων, είναι καθημερινό φαινόμενο. Αποτελούν, πρόσθεσε, το μακρύ χέρι του συστήματος, στην προσπάθεια του να τσακίσει το λαϊκό κίνημα, να χτυπηθεί η εργατική τάξη και τα δικαιώματά της. Αυτόν το στόχο, σημείωσε, υπηρετούν τα δουλεμπορικά γραφεία που ανοίγει η Χρυσή Αυγή.
Ο Σπ. Χαλβατζής, υπογράμμισε πως ο ναζισμός ηττήθηκε από την πάλη των λαών και με την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού και της Εθνικής Αντίστασης των λαών της Ευρώπης και της Ελλάδας και επισήμανε πως «τα εγγόνια των ανθρώπων των ταγμάτων ασφαλείας δε θα γίνουν αποδεκτοί ό,τι και αν κάνουν από την εργατική τάξη και το λαό. Η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, η δράση αυτών των συμμοριών, απορρίπτεται από τους εργαζόμενους, που δε θα δεχθούν να δηλητηριάζεται η παιδική αγνότητα».
Αναφορικά με τις «συγκρίσεις» που επιχείρησε η Χρυσή Αυγή, τόνισε πως τα αετόπουλα, συνέβαλαν στην εθνική αντίσταση, στην πάλη του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού, στο τσάκισμα, στη συντριβή του ναζισμού, όπως οι πιονέροι σε άλλες χώρες. Ξεκαθάρισε πως η δράση των κομμουνιστών, του ΚΚΕ στο μαζικό λαϊκό κίνημα, θα έχει αποφασιστική συμβολή, ώστε όπως τσακίστηκε ο ναζισμός στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι θα τσακιστεί και η όποια ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: