Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας - Κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, με αποφάσεις 36 συλλόγων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» οι φοιτητές και οι σπουδαστές. Σήμερα, στο υπουργείο Παιδείας, θα γίνει συγκέντρωση ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», που αποτελεί συνέχεια του νόμου πλαίσιου, και είναι ο νέος χάρτης του πανεπιστημίου ΑΕ και οδηγεί χιλιάδες φοιτητές να αλλάξουν πόλη ή και αντικείμενο σπουδών. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε με αφορμή ότι σήμερα είχε οριστεί να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο «Αθηνά», ωστόσο η συζήτηση αναβλήθηκε για την επόμενη Τρίτη.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι και σε αυτή καλούν 36 φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Την πρόταση για το συλλαλητήριο έχουν κάνει οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Σύλλογοι, με διάφορα πλαίσια έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής. Συγκεκριμένα, οι παρακάτω Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Λάρισας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας, ο σύλλογος Οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ.
Επίσης, έχουν πάρει απόφαση οι παρακάτω Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Φυσικό, Γεωλογικό, Βιολογικό, Χημικό, Μαθηματικό, Φαρμακευτική, Φιλοσοφική, Νοσηλευτική, Ιατρική, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Οικονομικό Νομικής, Πολιτικό Νομικής, Σλαβικών Σπουδών.
Από τη Θεσσαλονίκη έχουν πάρει απόφαση οι Σύλλογοι Μαθηματικού, Γεωλογικού, Φυσικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Εικαστικού, Μουσικού. Επίσης, θα συμμετάσχουν οι σπουδαστές από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ. Από την Πάτρα αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.

ΠΗΓΗ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: