Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SPRIDER
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους των καταστημάτων SPRIDER (Σπρίντερ) και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απανωτές μειώσεις των μισθών τους.
Η εργοδοσία -εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου που καταστρατηγούν τις κλαδικές συμβάσεις- έστησε επιχειρησιακό σωματείο με δικούς της ανθρώπους και το οποίο υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών 17-20%! Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την εργοδοσία της SPRIDER. Πριν από μερικές μέρες συνυπέγραψε με το εργοδοτικό σωματείο νέες μειώσεις μισθών που αυτή τη φορά ξεπερνούν το 20%!!!
Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τους εργαζόμενους αφού, με βάση αυτές τις κατάπτυστες συμβάσεις, είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα οι 8ωροι και με 250 ευρώ το μήνα οι 4ωρης απασχόλησης.

Το κεφάλαιο και η εργοδοσία έχουν κάνει πλέον ξεκάθαρο ότι αυτό που θέλουν είναι να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Η βάρβαρη πολιτική της τρόικας των ιμπεριαλιστών που προωθείται πρόθυμα από τις ντόπιες υποτακτικές κυβερνήσεις έχει στόχο να σαρώσει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό χτυπάει τις συλλογικές συμβάσεις και τα σωματεία. Θέλει να διαλύσει οτιδήποτε κρατάει την εργατική τάξη συγκροτημένη.
Οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στα SPRIDER, όπως και οι εργαζόμενοι σε άλλους χώρους δουλειάς, δείχνουν ότι η διάθεση για αγώνα είναι ζωντανή. Ότι η αντίσταση στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση είναι συνειδητή επιλογή όλο και περισσότερων εργαζομένων. Αυτό απέδειξαν και οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτέμβρη που πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της χώρας.
Ο αγώνας των εργαζομένων στα SPRIDER πρέπει να βρει τη στήριξη όλων των εργαζομένων. Γιατί οι μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, όλες αυτές οι εστίες αντίστασης, είναι η βάση για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της ανασφάλειας.

• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

• ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: