Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού τα παραμύθια των αστικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων. ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δε δίνουν στοιχεία για Ελληνες βουλευτές.


Αρνητική η απάντηση στο αίτημα που είχε καταθέσει η ελληνική Βουλή


Σε φιάσκο, που αποκαλύπτει στα μάτια του λαού όσους διακινούν αυταπάτες ότι με την κατάλληλη διαχείριση ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει «ηθικός», αν λειτουργήσει με διαφάνεια, κατέληξε το αίτημα της ελληνικής Βουλής προς την Ελβετία να της παραδώσει στοιχεία για το εάν στις τράπεζές της διατηρούν λογαριασμούς Ελληνες βουλευτές.
Η απάντηση από την Ελβετία ήταν αρνητική.
Το θέμα είχε ανακύψει μετά από δηλώσεις Ελληνογερμανού βουλευτή, την περασμένη άνοιξη, ότι στην Ελβετία διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς αρκετοί Ελληνες βουλευτές. Τότε η Βουλή πήρε εξουσιοδότηση από τους βουλευτές και απέστειλε αίτημα να ερευνηθεί εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί βουλευτών στις ελβετικές τράπεζες.
Η απάντηση, ήδη από το Μάη, των ελβετικών τραπεζών ήταν απόλυτα αρνητική και ενδεικτική για το πώς λειτουργούν: «Δεν είναι στην πολιτική των ελβετικών τραπεζών να προωθούμε τέτοια αιτήματα στο σύνολο των μελών μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου μπορούν να έρθουν απευθείας σε επαφή με τις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. Οι ελβετικές τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να επιβεβαιώνουν ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει λογαριασμούς σε αυτές».
Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει ανάγλυφα το πόσο υποκριτικές είναι οι θέσεις που ακούγονται ότι στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος μπορεί να υπάρξει διαφάνεια και φέρνει στην επικαιρότητα τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και την ονομαστικοποίηση των μετοχών των ανωνύμων εταιρειών.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: