Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών : Για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών 2012.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που στήριξαν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.



Η Πανσπουδαστική ΚΣ καταγράφει στην τεράστια πλειοψηφία των συλλόγων μεγάλη άνοδο στα ΤΕΙ που συγκεντρώνει πάνω από 16% (+3,3%), ελπιδοφόρα άνοδο στα ΑΕΙ όπου συγκεντρώνει πάνω από 14,2% (+0,6%). Σε δεκάδες συλλόγους τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ αναδείχτηκαν πρώτα, σε ακόμα περισσότερους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους αλλά και σε ολόκληρες πόλεις και ιδρύματα (π.χ. Πανεπιστήμιο Πάτρας) αναδείχτηκαν στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά.
Καμία επανάπαυση-ούτε λεπτό για χάσιμο.
Παραμένει η ανάγκη οι φοιτητικές συνελεύσεις και οι επιτροπές αγώνα να γίνουν ο πυρήνας της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος.
Οι συνάδελφοι που απείχαν αλλά ακόμη και αυτοί που ψήφισαν ξανά ΠΑΣΠ και ΔΑΠ πρέπει να σκεφτούν καλά. Η αποχή και η ανοχή βολεύουν το σύστημα ανεξάρτητα από την αφετηρία του καθενός.
Εύκολες λύσεις από τα πάνω, με όποιο μείγμα διαχείρισης, με νέα ή παλιά σχήματα, προς όφελος του λαού και των παιδιών του δεν υπάρχουν, ούτε ποτέ θα υπάρξουν. Όποια κυβέρνηση, όποια σχήματα και αν προκύψουν το επόμενο διάστημα δεν θα δώσουν λύσεις υπέρ του λαού.
Γι' αυτό ο λαός και τα παιδιά του να γυρίσουν την πλάτη στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες.
Ο δικός μας μονόδρομος είναι ριζική αλλαγή συσχετισμών από τα κάτω που σημαίνει: Δράση μαζί με το ΜΑΣ και τις επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή, αλλαγή, δυνάμωμα του αγώνα και της οργάνωσης, συμπόρευση με το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που στήριξαν την Πανσπουδαστική ΚΣ ήταν αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα συσπειρώθηκαν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αγωνίστηκαν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ήταν ακόμα και τη μέρα των εκλογών στις σχολές με κουτιά ενίσχυσης στον αγώνα των χαλυβουργών και θα συνεχίσουν να συμπαραστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτό τον ηρωικό αγώνα. Πάλεψαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλίωσε και εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, έβαλαν εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου – πλαίσιο, στις περικοπές στο δικαίωμα στη σίτιση και στέγαση. Με μεγαλύτερη δύναμη θα προχωρήσουν σε οργάνωση και ένταση της πάλης ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Θα σταθούν, πιο δυνατά, απέναντι στις προσπάθειες διάλυσης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, επιδιώκοντας την οργάνωσή του για μια αγωνιστική ανασυγκρότηση.
Στις κρίσιμες μάχες που έρχονται και αφορούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μάλλον και τη ζωή μας να είμαστε πρωταγωνιστές, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επιστήμη που έχει ανάγκη ο λαός μας και τα παιδιά του που σπουδάζουν.
Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στο site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: