Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Με ανοίγματα σε πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά έχουν στρατευτεί στους κοινωνικούς αγώνες μαζί με τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ http://www.corfupress.com





Με ανοίγματα σε πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά έχουν στρατευτεί στους κοινωνικούς αγώνες μαζί με τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο Μπάμπης Χαραλάμπους, νυν βουλευτής και ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μπορμπότης (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, μέλος τη Παγκερκυραϊκής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, γραμματέας στον αθλητικό όμιλο Σιναράδων)
είναι οι δύο συμμετέχοντες στο συνδυασμό που είχαν κατέβει και στις εκλογές του 2009, ενώ τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα κατεβαίνουν για πρώτη φορά στο στίβο των βουλευτικών εκλογών. 

Πρόκειται για:
- τον Κώστα Παπικινό, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται κοντά στις τάξεις του ΚΚΕ ενώ συμμετείχε και στο συνδυασμό της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στις τελευταίες δημοτικές εκλογές για το Δήμο Κέρκυρας. Ο κ. Παπικινός ασχολείται χρόνια με το συνδικαλισμό, είναι μέλος της Λαϊκής Επιτροπής του Ποταμού, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «ΜΠΟΡΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ», μέλος του συλλόγου «προστασία του ποταμιού της Κέρκυρας»,
- το Νικηφόρο Ζερβό, άνεργο ξενοδοχοϋπάλληλο απολυμένο από το Ακτή Μεσσογγή. Είναι αντιπρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπάλληλων, μέλος τη Παγκερκυραϊκής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
- τη Τζένη Σκέμπρη, άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλο απολυμένη από το Corfu Palace, μέλος τη Παγκερκυραϊκής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του επιστημονικού συλλόγου, μέλος του ΔΣ  του ΕΣΥΝ.

«Δικαιώθηκε ο λαός από την ανάδειξη κομμουνιστή βουλευτή»

Το ψηφοδέλτιο παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα της Περιφερειακής Διοίκησης Κέρκυρας όπου υπογραμμίστηκε ότι από το 2007, το ΚΚΕ εκλέγει βουλευτή στην Κέρκυρα, μία επιλογή ενός σημαντικού τμήματος του κερκυραϊκού λαού η οποία στην πράξη έχει δικαιωθεί πλήρως αφού ο Μπ. Χαραλάμπους ανέπτυξε πλούσια, πολύμορφη δραστηριότητα: «Ανέδειξε εκατοντάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα του Κερκυραϊκού λαού στην βουλή Παραβρέθηκε και συμπαραστάθηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων του νομού».
Όπως υπογραμμίστηκε, το ψηφοδέλτιο αποτελείται από αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες ενώ αυτοί που συμμετέχουν, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους κατάληξαν ότι μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή επέλαση να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Το ΚΚΕ

 Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Στις εκλογές της 6ης Μάη αυτό που κρίνεται είναι να ηττηθεί η πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών των εφοπλιστών, να ηττηθούν τα κόμματα που την υλοποιούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Αυτό μπορεί να γίνει με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ ακόμα και από εργαζόμενους-ες που δεν συμφωνούν σ’ όλα μαζί μας, αλλά έχουν δει τη συνέπεια του και την επιβεβαίωση των πολιτικών του προβλέψεων.
Με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, θα προωθηθεί η λαϊκή συμμαχία εργατοϋπαλλήλων – αυτοαπασχολουμένων  ΕΒΕ και αγροτών, ώστε με τους αγώνες τους να ανατρέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και εφαρμόζονται αλλά και τα νέα που ετοιμάζονται. Θα μπορεί καλύτερα να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση στην προοπτική ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων
Από τη θετική πείρα της δράσης της Κ.Ο. Κέρκυρας για την οργάνωση της λαϊκής πάλης και της δράσης του Κομμουνιστή βουλευτή είναι ζωτικό συμφέρον του κερκυραϊκού λαού η μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, η πολύ μεγάλη ισχυροποίηση του και η εκλογή ξανά βουλευτή.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΚΚΕ. Το κόμμα που το πολεμούν με λύσσα οι δυνάστες του λαού. Το θέλουν στη γωνία, γιατί υποστηρίζει ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Η αποχή το λευκό ή το άκυρο είναι τουφεκιές στον αέρα.
Οι εργαζόμενοι μια επιλογή έχουν σε αυτές τις εκλογές να φέρουν τα πάνω κάτω».
 

ΠΗΓΗ-WWW.CORFUPRESS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια: